, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Θέμα παραίτησης αν αυξηθεί ο ΦΠΑ θέτει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

sunedriasi-vouli-prosfugiko
Τη διαφωνία του με ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα εξέφρασε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο παραίτησής του εάν τα μέτρα υπερβαίνουν τη συμφωνία του καλοκαιριού.,
«Αυτά τα ζητήματα, ενός τελικού τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, θα έρθουν στην κοινοβουλευτική μας ομάδα. Εκεί εγώ θα πω τη διαφωνία μου», τόνισε ο Σάκης Παπαδόπουλος. «Όχι μόνον για αυτό το ζήτημα. Αν, όμως, έχω την αίσθηση ότι μας ζητούνται μέτρα που να υπερβαίνουν τη συμφωνία του καλοκαιριού- και εγώ θυμίζω ότι ήμουν εισηγητής στα μέτρα εφαρμογής της συμφωνίας- και των δημοσιονομικών στόχων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τότε έχω το δίλημμα ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση. Μπορώ, όμως, να ακολουθήσω τον δρόμο της προσωπικής μου παραίτησης» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στον ΒΗΜΑ 99,5.
«Βλέπω ότι τα καθήκοντα του παράλληλου προγράμματός μας πρέπει να αποδειχθούν σε όλους τους τομείς, βλέπω ότι το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ακόμη καθυστερεί, η μεγάλη μεταρρύθμιση στην υγεία, που οφείλουμε να κάνουμε και να αφορά και το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, πρόκειται να νομοθετήσουμε για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και να βάλουμε και πολλές άλλες διατάξεις που αναβαθμίζουν το σύστημα υγείας, ακόμη καθυστερούν» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, υπογράμμισε ότι «με αυτήν την εικόνα, αν οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση και κατορθώσουν να μας περάσουν μέτρα τα οποία να δείχνουν την εικόνα ότι η Ελλάδα καθίσταται μόνιμα αποικία χρέους, εγώ δεν είμαι διαθέσιμος».