, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Θεοδωρικάκος: Δεν είναι σαρδάμ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ έχουν πολιτική αύξησης φόρων

Μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Όπως επεσήμανε: «Η αύξηση της φορολογίας, για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δεν είναι σαρδάμ, είναι πολιτική επιλογή ενάντια στην κοινωνία».

Αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ισούται με ανάπτυξη και προοπτική για όλους, σύμφωνα με τον βουλευτή του Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος καυτηρίασε τις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις αυξήσεις φόρων, χαρακτηρίζοντάς τις «πολιτικές ενάντια στην κοινωνία».

Ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους να συνεχίσουν να στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την ανάπτυξη για τη χώρα. Πρόσθεσε δε πως, η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σημαίνει μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Δεν είναι κρυφό, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολιτική αύξησης φόρων

«ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως κοινή αφετηρία πολιτικές αύξησης της φορολογίας. Αυτό το έχουν ομολογήσει. Το έχουν πει. Δεν είναι μια κρυφή ατζέντα. Δεν είναι σαρδάμ. Είναι επιλογή η οποία είναι καταφανώς αντίθετη με αυτό που πιστεύει η ΝΔ και αυτό που πιστεύουμε ότι χρειάζεται η οικονομία», είπε. Επισήμανε δε ότι η ΝΔ στο νέο κυβερνητικό της πρόγραμμα που είναι μετρημένο και κοστολογημένο, δεν περιλαμβάνει κανέναν νέο φόρο και θύμισε ότι στην τετραετία ήδη έχει μειώσει ασφαλιστικές εισφορές και 50 φόρους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι παρά τις εξωγενείς κρίσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να μειώσει 6% την ανεργία, να δημιουργήσει 300.000 νέες θέσεις εργασίας, να προσελκύσει επενδύσεις ύψους 15 δισ. ευρώ και να διπλασιάσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Όπως είπε ο τέως υπουργός, «η αυτοδυναμία της ΝΔ στόχο έχει μια καλύτερη ζωή για όλους τους Έλληνες, με ανάπτυξη και προοπτική για τη χώρα και με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, ώστε να καταφέρουμε να επιστρέψουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό».

Το μείγμα της πολιτικής που ακολούθησε η ΝΔ, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, έφερε τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης.

Σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης ότι η ΝΔ έδωσε επιδόματα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η κριτική αυτή έρχεται σε αντίφαση με τις κατηγορίες τους ότι η ΝΔ είναι ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα.

Ο κόσμος απέδειξε στην κάλπη ότι δεν θέλει να εκπροσωπείται με λαϊκίστικο και δημαγωγικό τρόπο
Αναφερόμενος στις μεταβολές που επήλθαν στο εκλογικό σώμα σε περιοχές όπως είναι η Β’ Πειραιώς, η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική, τόνισε πως το εκλογικό σώμα απέδειξε ότι δεν θέλει να εκπροσωπείται με λαϊκίστικο και δημαγωγικό τρόπο και αυτό φάνηκε από τις στρατηγικού χαρακτήρα- και γι’ αυτό πιο σταθερές- μεταβολές, υπέρ της ΝΔ: «Η ΝΔ έχει προσεγγίσει τα αποτελέσματα του 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήρε 54% όχι 41% που πήρε προχθές η ΝΔ.

Αυτό σημαίνει ότι έχει υπάρξει μια ευρύτατη στρατηγικού χαρακτήρα μεταβολή από κοινωνικά στρώματα τα οποία αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί στις μέρες μας να εκπροσωπούνται από ένα λαϊκίστικο και δημαγωγικό τρόπο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως συμπεριφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δυστυχώς αυτές τις ημέρες και το ΠΑΣΟΚ, αλλά από πολιτικές ρεαλισμού που δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον γι’ αυτούς, για τη ζωή τους για τις προοπτικές τους και τις προοπτικές των παιδιών τους.

Πρόκειται για μια μεταβολή πιο στέρεα στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να κινηθεί η εκλογική βάση και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Το ‘74 η ΝΔ είχε πάρει στη Β΄ Πειραιά, μόλις 2% παραπάνω από ό,τι πήρε τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ συνολικά στη χώρα τότε η ΝΔ είχε πάρει 54%, όχι 41%. Υπάρχει λοιπόν μια ευρύτατη μεταβολή, η οποία είναι πιο στέρεα γιατί οφείλεται σε άσκηση πολιτικών.

Διαψεύσθηκε η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας νεοφιλελεύθερος πολιτικός που θα διαλύσει την κοινωνική ζωή των πιο αδύναμων. Αυτό έχει είναι ψέμα. Fake news στρατηγικού χαρακτήρα και ένα τεράστιο όφελος για τη ΝΔ και την Ελλάδα γιατί θα μπορέσει με σταθερότητα να προχωρήσεις τα επόμενα χρόνια στις αλλαγές που χρειάζεται περαιτέρω η οικονομία και το κράτος μας, αφού την προηγούμενη τετραετία έγιναν σημαντικές αλλαγές, αλλά υπήρχε και η δύσκολη διετία του κορωνοϊού που άφησε πίσω μια σειρά μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τέλος αναφερόμενος στον αείμνηστο Θεόδωρο Πάγκαλο είπε ότι άφησε το στίγμα του στην πορεία της Κεντροαριστεράς. Τον χαρακτήρισε άνθρωπο οξυδερκή, με χιούμορ, που είχε την τόλμη να λέει την αλήθεια έστω και αν προκαλούσε, κάτι που δεν είναι εύκολο.