Θεσσαλονίκη 2.0: Η νέα γενιά της πόλης αναζητεί πολιτική εκπροσώπηση

Γράφει η Έρη Τόκα, Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ, Ph.D.

Θεσσαλονίκη 2.0. Μία δεύτερη έκδοση της πόλης που δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά. Ένα στρατηγείο εξωστρέφειας, καινοτομίας και νέων τεχνολογιών χτίζεται στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους εδώ.

Σε μία πόλη που διανύει το πρώτο φθινόπωρο στην πρόσφατη ιστορία της που τα φώτα δεν σβήνουν με το τέλος της ΔΕΘ. Και φέρνει στην έδρα της την πολιτική ηγεσία ξανά και ξανά για να εγκαινιάσει νέες πρωτοβουλίες και υποδομές, ως επιστέγασμα της εθνικής επιχείρησης προσέλκυσης επενδύσεων που ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα μας.

Δύο Κέντρα Ψηφιακής Καινοτομίας, Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, μία επένδυση που αναμένεται προσεχώς να αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκατ. ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας. Ένα Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco που επιταχύνει καταλυτικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της περιοχής. Ένα κέντρο πυλώνας γνώσης και καινοτομίας της Delloite στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης (Technopolis) που έχει δημιουργήσει 600 νέες θέσεις εργασίας, με την Deloitte να ανακοινώνει πριν λίγες μέρες ένα πλάνο προσλήψεων 400 νέων εργαζομένων που αφορά και στη Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη, το ThessIntec που πρόκειται να δημιουργήσει 7.000 θέσεις εργασίας και να συμβάλει με 2% στο ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας. Ένας από τους κορυφαίους ομίλους διεθνώς, η Accenture που προγραμματίζει ως το τέλος του 2023 να απασχολεί 350 άτομα. Ένα πλάνο ανάπλασης της ΔΕΘ που υπόσχεται, μεταξύ άλλων, ετήσια οικονομική ωφέλεια για την πόλη ύψους 500 εκατ. ευρώ κι επιπλέον 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αυτά και δεκάδες άλλα εγχειρήματα – σταθμός που προγραμματίζονται για το προσεχές μέλλον, θα αλλάξουν ολοσχερώς τον χάρτη της απασχόλησης, το δημόσιο πλούτο και την ποιότητα ζωής στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και κάτι ακόμη θα αλλάξει δραματικά: Τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της πόλης.

Η επέλαση της νέας γενιάς επιστημόνων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες του brain gain. Εκατοντάδες νέες και νέοι επιστήμονες που αποφοίτησαν μετά το 2000 και έφυγαν στο εξωτερικό, επιστρέφουν για να εργαστούν εδώ με όρους Ευρώπης και βλέπουν το μέλλον τους στη χώρα με αισιοδοξία.

Πρόκειται για μία γενιά που συστήνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης με υψηλές αξίες και απαιτήσεις. Η γενιά αυτή οραματίζεται την Ελλάδα 2.0 με πολλή αισιοδοξία, αλλά και πολλές επιφυλάξεις. Είναι μία γενιά καλλιεργημένη που επένδυσε στη γνώση και δεν σταματάει ποτέ να εκπαιδεύεται. Είναι μία γενιά που ξεκίνησε την ενήλικη ζωή της γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επιλογές στην Ελλάδα και σκληραγωγήθηκε δουλεύοντας σε ξένες χώρες για να επιστρέφει μόνο κάθε Αύγουστο.

Είναι μία γενιά αυστηρή, πολίτες του κόσμου, που έχουν μέτρο σύγκρισης με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε χώρες του εξωτερικού. Είναι μία γενιά που διαβάζει, ακούει, ενημερώνεται και έχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να ξαναφύγει εάν το επιλέξει.

Είναι μια γενιά που επέστρεψε εμπιστευόμενη τη νέα ηγεσία της χώρας και τις επιλογές της, αλλά και το μήνυμα εμπιστοσύνης που αυτή εκπέμπει σε όλο τον κόσμο. Έχει λογική και αποστρέφεται τις ακρότητες.

Η γενιά αυτή ταυτίζεται με αυτή την ηγεσία και όχι με αρτηριοσκληρωτικές ιδεολογίες. Αναζητά πολιτική εκπροσώπηση. Εδώ, στη Θεσσαλονίκη μας.