, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Οι εφτά προτάσεις της Άν. Ευθυμίου για το Fly Over στο τετ α τετ με τον Χρ. Σταϊκούρα

ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ "ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKONISSI)

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης είχε συνάντηση εργασίας με τον Χρ. Σταϊκούρα στο πλαίσιο της επίλυσης των ζητημάτων απασχολούν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, αφού η κ. Ευθυμίου υπερθεμάτισε τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα κατασκευής του FlyOver, τέθηκαν οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις των έργων κατασκευής του, ένα ζήτημα που απασχολεί όλους τους Θεσσαλονικείς. Μάλιστα, η βουλευτής κατέθεσε στις 07-02-2023 στον Υπουργό εφτά (7) προτάσεις, με σκοπό την άμβλυνση των κυκλοφοριακών συνεπειών εξαιτίας των έργων κατασκευής του.

«Κατά τη συνάντησή μου με τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Σταϊκούρα, έθεσα εμφατικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς λόγω της έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης εξαιτίας των έργων κατασκευής του FlyOver, σημειώνοντας ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχει προηγουμένως εκπονηθεί σχετική κυκλοφοριακή μελέτη. Στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου, κατέθεσα εφτά προτάσεις μου, οι οποίες συγκροτήθηκαν τόσο ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις μου με τους θεσμικούς φορείς της πόλης μας, όπως ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ, παραγωγικοί φορείς, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.α. όσο και από τη συνεχή ζύμωσή μου με τους συμπολίτες μου», δήλωσε η κ. Ευθυμίου.

Πιο αναλυτικά, οι εφτά προτάσεις της κ. Ευθυμίου είναι οι εξής:

1) Κατασκευή οδού εντός του πρώην Στρατοπέδου Καρατάσου και σύνδεση με τις παράπλευρες οδούς της Περιφερειακής Οδού για την εξυπηρέτηση των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

2) Καθορισμός έκτακτων διαδρομών για έκτακτα συμβάντα, όπως για τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και την εκκένωση οχημάτων που εγκλωβίζονται σε τμήματα της Περιφερειακής Οδού.

3) Λειτουργία καμερών σε βασικές αρτηρίες της πόλης, όπως η Λεωφόρος Β. Όλγας και η ΛεωφόροςΚων. Καραμανλή για τη διευκόλυνση του έργου της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε οι τροχονόμοι να μπορούν να μεταβαίνουν σε άλλες κομβικές διασταυρώσεις ή άλλα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της πόλης, με σκοπό τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

4) Λειτουργία σηματοδότησης στην Περιφερειακή Οδό και σε ενδεδειγμένα σημεία εντός της πόλης για την ενημέρωση των οδηγών μέσω φωτεινών ενδείξεων για το πώς ακριβώς διαμορφώνεται η κυκλοφορία τόσο στην περιφερειακή οδό όσο και μέσα από τις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης, δίνοντας το χρόνο μετακίνησης.

5) Βραδινή αποκομιδή απορριμμάτων.

6) Βραδινό ωράριο φορτοεκφορτώσεων ή πραγματοποίηση τους σε ώρες μη κυκλοφοριακής αιχμής.

7) Δημιουργία θέσεων στάθμευσης πέριξ του ευρύτερου κέντρου όπως πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου, εντός του εμπορευματικού Σταθμού του ΟΣΕ και παραπλεύρως του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, ώστε να διατεθούν για τη βραχυχρόνια στάθμευση οχημάτων.

Η κ. Ευθυμίου είχε μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Σταϊκούρα, τον ευχαρίστησε για την ενδελεχή ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που του έθεσε και του ζήτησε να μελετήσει τις παραπάνω προτάσεις και να εξετάσει σε άμεσο χρόνο τη δυνατότητα υλοποίησής τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.