, Τρίτη
28 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη – Στ. Καλαφάτης: «Οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να πάμε μπροστά ή να γυρίσουμε πίσω»

«Οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να πάμε μπροστά ή να γυρίσουμε πίσω» τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στην Πολιτική Ακαδημία της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη και αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αποδείξαμε πως θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να υπηρετούμε την ανάπτυξη και τη συλλογική πρόοδο. Τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Την Ελλάδα που γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Την Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης και της περηφάνιας» τόνισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε, ακράδαντα, ότι οι πολίτες μπορούν τώρα να συγκρίνουν και να επιλέξουν. Να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουμε, για την ολοκλήρωση των έργων που έχουμε δρομολογήσει. Αν θέλουν να πάμε μπροστά ή να γυρίσουμε πίσω. Αν θέλουν να πορευτούμε με σίγουρα και στέρεα βήματα, ή να γυρίσουμε στις αυταπάτες και το άγνωστο».

Ο κ. Καλαφάτης, αναφερόμενος στις μεγάλες εξωγενείς κρίσεις και προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση στο διάστημα της θητείας της, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Στηρίξαμε στη διάρκεια της πανδημίας διαθέτοντας 43 δις τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες -κυρίως τους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Κρατήσαμε όρθιο τον παραγωγικό ιστό και μπορέσαμε να βάλουμε στο φουλ τις μηχανές της ανάπτυξης. Στηρίξαμε και στηρίζουμε τώρα, διαθέτοντας άλλα 14 δισ. την κοινωνία για την ελάφρυνση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης. Με έκτακτα επιδόματα, επιδοτήσεις στις τιμές φυσικού αερίου και ρεύματος, αυξημένο επίδομα θέρμανσης που δίνεται, πλέον, σε περισσότερους, αυξήσεις στις συντάξεις και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Γνωρίζουμε καλά ότι πολλοί συμπολίτες μας -και ιδίως οι οικονομικά αδύναμοι- δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Εξαντλούμε όμως και θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε κάθε διαθέσιμο ευρώ για την στήριξή τους».

«Στο ίδιο διάστημα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση συνεχίσαμε την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Ό,τι υποσχεθήκαμε, το κάναμε. Και μπορούμε να πούμε τώρα ότι η χώρα μας είναι σήμερα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.