, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Π. Μαρινάκη με αγροτικούς φορείς και κτηνοτρόφους

Εκπροσώπους αγροτικών φορέων, παραγωγούς, κτηνοτρόφους, αλλά και αλιείς είχε την ευκαιρία να συναντήσει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, στην Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποιούν γαλάζια στελέχη.

‘Αλλώστε, όπως τονίζουν τα ίδια πρόσωπα, ο κ. Μαρινάκης έχει συναντήσει πολλές φορές τόσο σε Αττική, όσο και σε Θεσσαλονίκη, εκπροσώπους διάφορων επαγγελματικών κλάδων στο πλαίσιο της άμεσης επαφής του κόμματος με την κοινωνία και τους επαγγελματίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν παραγωγοί από την Πέλλα, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και εκπρόσωποι του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώσεων και συνεταιρισμών. Στο επίκεντρο του διαλόγου, σύμφωνα με κομματικές πηγές, βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την παραγωγή, αλλά και η επίδραση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Επιπλέον, τέθηκαν επί τάπητος τα κρίσιμα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, η ανάγκη για επιπλέον κίνητρα και χρηματοδοτικά εργαλεία, ιδιαιτέρως προς τους νέους που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, αλλά και οι προτάσεις τους για τη βελτίωση των συνθηκών και την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι ο πρωτογενής τομέας είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και του κόμματος και προανήγγειλε μια σειρά από ξεχωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα ανάλογα με την ενασχόλησή τους. Ακόμη, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως η κυβέρνηση έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα πάντα βάσει του ΑΕΠ της, ενώ παρείχε την διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να το κάνει για όσο χρειαστεί.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, Ανδρέας Καρασαρίνης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.