, Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θόδωρος Σκυλακάκης: «Η δυνατότητα αλλαγής τιμολογίου ρεύματος υπάρχει ανά πάσα στιγμή»

Για τα τιμολόγια ρεύματος, αλλά και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Η δυνατότητα αλλαγής υπάρχει ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, με εξαίρεση τα σταθερά τιμολόγια, που είναι λογικό να υπάρχει πέναλτι αποχώρησης. Η αρχή του μήνα, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς τις τελευταίες τιμές που έχουν οι πάροχοι. Εάν είσαι στο πράσινο τιμολόγιο, που είναι το 95% των πολιτών σήμερα, μπορείς να δεις εάν ένας πάροχος είναι συστηματικά ακριβός», είπε.

«Στο φυσικό αέριο δεν έχουμε την ιδιαιτερότητα που έχουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα, να αλλάζουν οι τιμές κάθε ώρα. Είναι μία πολύ πιο σταθερή αγορά, πολύ πιο ξεκάθαρη η τιμολόγηση. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να παρέμβουμε», σημείωσε.

Για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Έχω μία φιλελεύθερη πολιτική καταγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα. Στα θέματα δικαιωμάτων συνήθως δεν πηγαίνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, πηγαίνει μία μειοψηφία που κάνει το μεγάλο βήμα και προσαρμόζεται».

«Τα ζητήματα δικαιωμάτων έχουν την εξής δυσκολία, τα βιώνει τελείως διαφορετικά η ομάδα η οποία θίγεται. Είναι πολύ εύκολο να μιλάς για τα δικαιώματα που αφορούν κάποιον άλλον, την ώρα που εσύ απολαμβάνεις το σύνολο των δυνατοτήτων που σου προσφέρουν αυτά τα δικαιώματα. Με κάποιο τρόπο είμαστε όλοι σε κάποιου είδους μειοψηφία και πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα αυτή τη στιγμή της αδυναμίας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.