02:44, Κυριακή
26 Ιουνίου 2022

Τι αποκαλύπτει ο Κοτζιάς για το ενδεχόμενο έκδοσης των 8 Τούρκων

Νίκος Κοτζιάς

Η Τουρκία πρέπει να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην επαναφέρει τη θανατική ποινή, δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε μία Τουρκία εκδίκησης, διάσπασης και αποσταθεροποίησης».
Ο υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στην Real κάλεσε σε προσοχή, νηφαλιότητα και ηρεμία, για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τονίζοντας ότι η όποια νευρικότητα και όξυνση των εσωτερικών αντιφάσεων Τουρκίας δεν πρέπει να διαπεράσουν τις διακρατικές σχέσεις.
Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα παραδώσει τους 8 στρατιωτικούς, που ζήτησαν άσυλο, ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι αρχές και οι αρμόδιες αρχές. «Οι τελευταίες ασφαλώς θα συνυπολογίσουν το κατά πόσο οι 8 ήταν κομμάτι του πραξικοπήματος. Δεν μπορώ να δεχτώ την ύβρη του παραλληλισμού της μάχης όσων παλεύουν για τα δικαιώματά τους, εθνικά, κοινωνικά και δημοκρατικά, με πραξικοπηματίες που ήθελαν να καταργήσουν δικαιώματα της κοινωνίας, οι οποίοι βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο, τραυμάτισαν και σκότωσαν διαδηλωτές. Αυτοί κάθε άλλο παρά δικαιούνται της αλληλεγγύης μας», πρόσθεσε.
Διαβάστε τη συνέχεια paraskhnio.gr