, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Τι συζήτησαν Κ.Ζέρβας και Μ.Βορίδης

Θέματα που αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχόλησαν τη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.


Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο υπουργός χαρακτήρισε τον κ.Ζέρβα «παράδειγμα καλών πρακτικών» και στάθηκε ιδιαίτερα στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους δήμους.


«Πλέον έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά η αξιοποίηση τους, η σχέση μεταξύ τους, η βέλτιστη απόδοσή τους σε όφελος των πολιτών, απαιτεί πολύ σημαντική δουλειά τόσο σε θεσμικό όσο και σε παραγωγικό επίπεδο και στενή συνεργασία. Είναι ένα πεδίο συνεργασίας το οποίο πρέπει να κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά προκειμένου να έχουμε την μέγιστη δυνατή απόδοση. Το κάνουμε ήδη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βορίδης. 


Επίσης, στη συνάντηση που έγινε παρουσία και του γενικού γραμματέα Θεσσαλονικης, Ευθύμη Φωτόπουλου, συζητήθηκαν οι απαλλοτριώσεις οικοπέδων. Ειδικότερα γι αυτό το θέμα ο κ.Ζέρβας τόνισε από την πλευρά του πως «πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι, πιο άμεσοι για να αποδώσουμε χώρους στους δημότες» και υπογράμμισε αναφερόμενος στα έργα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα πως η «Θεσσαλονίκη ανοίγει τα φτερά της και πάει σε μια νέα εποχή».


Νωρίτερα, κατά την είσοδο στο γραφείο του δημάρχου ο κ.Βορίδης στάθηκε για λίγο στο γνωστό, πλέον, τζουκ μποξ με τον κ.Ζέρβα να το βάζει σε λειτουργία για να ακουστεί ένα τραγούδι. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.