Τι θα ψηφίσουν την Κυριακή οι γνωστοί ΠΑΣΟΚοι της Θεσσαλονίκης;

pasok-thema
Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης
Μπορεί οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου Προέδρου του κόμματος να πραγματοποιούνται την ερχόμενη Κυριακή με κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα και δικαίωμα συμμετοχής στα μέλη που είναι ήδη εγγεγραμμένα ή θα γραφτούν εκείνη την ημέρα στο μητρώο του κόμματος, πολλά διαδικαστικά ζητήματα δεν έχουν… καθοριστεί! Ούτε και οι… γραμμές! Το τι στηρίζει δηλαδή κάθε «πράσινος» παράγοντας!
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη του σταυρού με τον τρόπο τους ο καθένας. Η κ. Γεννηματά μέχρι στιγμής προτιμά να παραχωρεί συνεντεύξεις και να πραγματοποιεί ομιλίες κυρίως στην Αθήνα, ενώ οι κκ. Κωνσταντινόπουλος και Λοβέρδος «οργώνουν» την Ελλάδα.
Στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Κυριακή θα στηθούν 11 κάλπες στην Α’ Περιφέρεια του νομού και από μια κάλπη σε κάθε καλλικρατικό δήμο της Β’ Περιφέρειας. Σήμερα αργά το απόγευμα αναμένεται να καθοριστούν οι ακριβείς χώροι όπου θα στηθούν κάλπες, όπως επίσης και το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Φαίνεται πάντως πως τη θέση του… δίευρου που έδιναν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου για συμμετοχή σε εσωκομματικές εκλογές παίρνουν τα… τρία ευρώ!
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και «πράσινοι» παράγοντες μιλώντας στην Karfitsa δεν αποκλείουν να στηθούν κάλπες και στις 21 Ιουνίου, αφού υπάρχει η εκτίμηση ότι κανένας εκ των τριών υποψηφίων δεν θα κατορθώσει να συγκεντρώσει το 50% συν μια ψήφο, όπως ορίζει το καταστατικό της Χαριλάου Τρικούπη.
Τι στηρίζουν όμως τα κορυφαία «πράσινα» στελέχη της Θεσσαλονίκης;
Ο Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σε σταυρούς Θεσσαλονικιός που εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή στηρίζει την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Ο ίδιος φέρεται σε φίλους και γνωστούς να ισχυρίζεται πως «οι εκλογές είναι ανάμεσα σε δυο νοοτροπίες: την παλιά και τη νέα».  Τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ στηρίζει και ο Πέτρος Λεκάκης, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του ο Σίμος Δανιηλίδης θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη Φώφη Γεννηματά.
Η Εύα Καϊλή ακούγεται ότι έχει δώσει τα χέρια με τον Αρκάδα βουλευτή, ενώ ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης, όπως έχει γράψει και στο παρελθόν η «Κ» φλερτάρει με την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου.
Το «Δίκτυο Εγνατία» που εκπροσωπείται από τους Χρόνη Μακρίδη και Χρήστο Παπαστεργίου δεν θα δώσει… γραμμή. Όπως εξηγεί ο κ. Μακρίδης στην Karfitsa «στους κόλπους του Δικτύου υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φωνές με αποτέλεσμα να μην στηρίξουμε επίσημα κανέναν». «Ο καθένας θα ψηφίσει αυτόν που θεωρεί καλύτερο» αναφέρει.
Μεγάλο αγκάθι πάντως παραμένει και η προστασία της διαδικασίας από διπλοεγγραφές, αφού στις εκλογές της Κυριακής δεν θα υπάρχει Online που θα διασφαλίζει ότι κάποιος εκλογέας δεν ψήφισε σε δυο ή και περισσότερες κάλπες…