, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Τιπ πολιτικής επικοινωνίας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών, περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι, όσο ο πληθυσμός μιας μεγάλης πόλης, θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με περισσότερους από 1.200 δημοτικούς συνδυασμούς και 78 περιφερειακούς συνδυασμούς ανά την επικράτεια. Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι ξεπερνούν τις 140.000, ενώ οι περιφερειακοί τις 7.000 και κάτι. Δυσκολία μεγάλη στη συμμετοχή των γυναικών λόγω της ποσόστωσης του 40%, αλλά και πολύ μεγάλη η συμμετοχή του ανδρικού πληθυσμού. Υπάρχουν 18άρηδες υποψήφιοι αλλά και ένας 102 ετών! Κανονικά θα πρέπει να εκλεγεί χωρίς σταυρό για την όρεξη και τη διάθεσή του.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι υποψήφιοι τα δίνουν όλα: συνεντεύξεις, ομιλίες, συγκεντρώσεις και πλήθος υποσχέσεων. Κομματικοί υποψήφιοι αλλά και «αντάρτες» που ρισκάρουν να βρεθούν εκτός των κομμάτων τους αν κατέβουν σε ψηφοδέλτια που δεν στηρίζει η παράταξη. Πανσπερμία υποψηφίων για μια θέση εξουσίας. Απαραίτητος σύμμαχος, ο Οδηγός Πολιτικής Επικοινωνίας «Ευ Πολιτεύεσθαι» με τα 333+1 tips, έξυπνες φράσεις.

1. Τα «ατού» των νικητών. Επικοινωνιακή ευκολία, αβίαστη κοινωνικότητα, αμεσότητα, συγκροτημένο λόγο και ευχάριστο χαμόγελο.

2. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές επιλέγουμε τους τοπικούς άρχοντες για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας και όχι για να στείλουμε πολιτικά μηνύματα. Το καθένα με τη σειρά του, στην ώρα του!

3. Ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων σε ένα ψηφοδέλτιο θα αναγκάσει τους ψηφοφόρους, για ευκολία, να έχουν «σταυρωμένο» το ψηφοδέλτιο στην τσέπη τους από το σπίτι.

4. Και στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν με προσδοκίες αγοράζοντας ελπίδα.

5. Σε κάθε κυβέρνηση την καλύτερη αντιπολίτευση την κάνουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

6. Στην πολιτική πάντοτε η ευθύνη είναι αντικειμενική, τα υπόλοιπα είναι θέμα δικαιοσύνης.

7. Στην πολιτική πολλές φορές, όταν σημαίνεις τα αυτονόητα, είναι σαν να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα.

8. Οι λίγοι και εκλεκτοί οδηγούν τον κόσμο, οι υπόλοιποι επικαλούνται την πλειοψηφία.

9. Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, όταν παίρνουμε λάθος απαντήσεις ίσως να βάζουμε λάθος ερωτήσεις. Ας αναρωτηθούμε!

10. Αν θέλετε να κερδίσετε εκλογές, κερδίστε τους νέους και φέρτε τους στην κάλπη.

11. Ένα πολιτικό ψέμα, καλά σερβιρισμένο, μπορεί να «σκοτώσει» πολλές αλήθειες

Περισσότερα Tips θα βρείτε στον Οδηγό Πολιτικής Επικοινωνίας «Ευ Πολιτεύεσθαι» 333+1 tips. Για παραγγελίες και περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο email: [email protected] ή στα τηλέφωνα 2109568066-6932266217.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL