, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

«Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα» υποστηρίζει ο Άδ. Γεωργιάδης για τον πατέρα του Καλλιάνου – Τη νομική οδό θα ακολουθήσει η οικογένειά του

Η εικόνα που έχω είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα στην περίπτωση του κ. Καλλιάνου»

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου, «Αττικόν», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν με το οποίο γνωστοποιείται ο θάνατος του ασθενή.

«Δεν υπεισέρχομαι στα ζητήματα ιατρικής φύσης, είμαι υπουργός, όχι γιατρός. Οι ευθύνες το υπουργού και της κυβέρνησης είναι αν υπήρξαν: διαθέσιμη μονάδα εντατικής θεραπείας – που υπήρξε – γιατροί, νοσηλευτές και φάρμακα. Ως προς τη ουσία της υπόθεσης πράγματι διατάχθηκε ΕΔΕ μετά τον θάνατο του κ. Καλλιάνου, ώστε να καταγραφούν ενόρκως όλα τα γεγονότα και να ελεγχθεί δικαστικά εάν η διαδικασία που προβλέπεται έχει τηρηθεί. Η εικόνα που έχω είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα στην περίπτωση του κ. Καλλιάνου».

«Έχει επιδεινωθεί ραγδαία όλος ο τομέας της Υγείας»

Έρευνα που ήρθε στην δημοσιότητα από τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο αναδεικνύει ότι μέσα σε ένα χρόνο έχουν διπλασιαστεί τα παράπονα των πολιτών από τις παροχές του ΕΣΥ. «Στην ίδια έρευνα έχει επιδεινωθεί και η κατάσταση στα ιδιωτικά νοσοκομεία, όχι μόνο στο ΕΣΥ. Έχει επιδεινωθεί ραγδαία όλος ο τομέας της Υγείας. Το ερμηνεύω ως μια αυτόματη επιστροφή στην συνήθη εικόνα που έχει το σύστημα υγείας μετά την πανδημία», εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του αδελφού του Γιάννη Καλλιάνου είπε: «Μίλησε κάπως απαξιωτικά συνολικά για τους γιατρούς στην Ελλάδα. Αυτό θα μου επιτρέψετε να πω ΄το δεν είναι αλήθεια, η Ελλάδα έχει καλούς γιατρούς. Το ΕΣΥ έχει καλούς γιατρούς και το νοσοκομείο Αττικόν είναι από τα καλύτερα που έχουμε».

«Το πρώτο θέμα στο Συμβούλιο υπουργών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Ε.Ε. και μάλιστα η Κομισιόν τόνισε πώς θα βρούμε γιατρούς και νοσηλευτές στην Ε.Ε. Δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας», υπογράμμισε καταληκτικά ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.