"Το ασφαλιστικό δεν λύνεται με εισπρακτικά μέτρα και μειώσεις συντάξεων"
Λάβρος κατά του κυβερνητικού σχεδίου για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο προβλέπει νέες μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών από εργοδότες και εργαζομένους εμφανίστηκε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9» και στην εκπομπή «Καθημερινά», με τους δημοσιογράφους Χρήστο Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Θεσσαλονίκης συνδύασε την επίλυση του Ασφαλιστικού με συγκεκριμένες αναπτυξιακές προτάσεις, θέτοντας στο τραπέζι του εθνικού διαλόγου τρεις, κατά την προσωπική του άποψη, άξονες συζήτησης. Πρώτον την ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα κύριο και σε ένα επικουρικό, δεύτερον να μην συνταξιοδοτείται κανείς σε ηλικία κάτω των 60 χρόνων και τρίτον να μπει πλαφόν στο ποσό των ανώτατων συντάξεων.
«Το Ασφαλιστικό δεν λύνεται με εισπρακτικά μέτρα, μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών από εργοδότες και εργαζόμενους. Αντίθετα, χρειάζονται πολιτικές που θα βοηθούν την ανάπτυξη» επισήμανε, τονίζοντας ότι η κυβερνητική λογική περικοπής των επικουρικών συντάξεων και αύξησης του επιχειρηματικού κόστους δεν οδηγεί πουθενά. Όπως σημείωσε δηκτικά: «Για να υπάρχουν έσοδα για το Κράτος πρέπει να υπάρχουν δουλειές. Αν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δεν θα υπάρχουν εισφορές και άρα πόροι για το ασφαλιστικό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις να προσλάβουν προσωπικό και να σταματήσουν να απολύουν, γιατί η ακριβή εργασία μειώνει τις θέσεις εργασίας».
Ακόμη χαρακτήρισε «επικοινωνιακά παιχνίδια» τους ισχυρισμούς του Κυβερνητικού επιτελείου ότι δίνει μάχη για να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις, επισημαίνοντας ότι εκείνο που έχει πραγματική σημασία για τους συνταξιούχους είναι να μην δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται περαιτέρω. «Το ζητούμενο είναι να μην μειωθούν και άλλο τα εισοδήματά του κόσμου που έτσι και αλλιώς έχει… στεγνώσει και όχι αν θα μειωθεί η κύρια ή η επικουρική τους σύνταξη. Εκείνο που μετράει είναι το ποσό που παίρνουν στα χέρια τους στο τέλος κάθε μήνα» κατέληξε, διευκρινίζοντας ότι η στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ. απέναντι στο Ασφαλιστικό δεν εξαρτάται από το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος του κόμματος μετά τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 10ης Ιανουαρίου 2016.