20:47, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Το αθέατο έργο του Γρηγόρη Δημητριάδη με τις δράσεις και τις ειδικές αποστολές

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων, «πλήρωσε» την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού Ανδρουλάκη και απομακρύνθηκε από το Μαξίμου, ψυχή του οποίου υπήρξε από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ωστόσο, όσα κατόρθωσε στα τρία χρόνια παραμονής του δεν απομειώνονται στο ελάχιστο.

Δίπλα στον κ. Μητσοτάκη από τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την περίοδο 2013-2015, ο διακεκριμένος νομικός έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάρκεια της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε να αναδειχθεί νικητής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και στα χρόνια της προεδρίας του σημερινού πρωθυπουργού στη Νέα Δημοκρατία ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μεταρρυθμίσεις στο κόμμα, εξωστρέφεια, περιοδείες στην περιφέρεια, ενίσχυση σχέσεων με συγκεκριμένα κομμάτια της κοινωνίας, πολλά από αυτά που έγιναν και έφεραν την εκλογική νίκη του 2019 έχουν το στίγμα του.

Ο Δημητριάδης όμως δεν ήταν μόνο ο άνθρωπος για τις ειδικές αποστολές του Μαξίμου, αλλά και αυτός που ανέπτυξε ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις για ευάλωτους συμπολίτες μας, για απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, για σχολεία της περιφέρειας. Σε ένα ευρύ φάσμα τομέων κοινωνικής δραστηριότητας ο Γρηγόρης μάθαινε τα προβλήματα και βοηθούσε στη λύση τους.

Πλάι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στήριξε τα παιδιά που διαμένουν σε δομές παιδικής προστασίας, οικογένειες και άτομα με αναπηρία που βρέθηκαν στο φάσμα της ακραίας φτώχειας, πρόσφυγες και συμπολίτες μας που τελούν σε συνθήκες αστεγίας, όπως πέρυσι με τη μεγάλη χιονόπτωση, όταν άνοιξαν ξενοδοχεία για να τους φιλοξενήσουν. Ο άνθρωπος που ήταν «πρώτη» επαφή στο προσωπικό τηλέφωνο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού είχαν συνεχή επαφή, στήριξε οργανισμούς όπως οι Γιατροί του Κόσμου και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Με την παροχή εξοπλισμού, με δράσεις για εκπαίδευση του προσωπικού, με παρασκηνιακές κινήσεις για την ενίσχυσή του οργανισμού.

Υποστήριξε και έδρασε για τον Φάρο του Κόσμου στον Δενδροπόταμο ή τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Οικογένειας, το Ελληνικό Κέντρο Σκύλων Οδηγών, Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων και της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών. Ο Γρηγόρης ήταν πάντα πλάι στους πολίτες, όπου και αν βρίσκονταν, και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν άπαντες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL