, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Το "ατόπημα" της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης…

kollia_kouroumplis_boutaris_logoΈξω φρενών μαθαίνουμε ότι ειναι ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου με την υφυπουργό εσωτερικών Κόλλια Τσαρουχά. Ο λόγος είναι η μη πρόσκληση του σε σύσκεψη με τον νέο υπουργό εσωτερικών Π. Κουρουμπλή με τη συμμετοχή του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη!
Σε ανακοίνωση του, αφού χαρακτηρίζει πολύ θετική την επίσκεψη του κ Κουρουμπλή με την ανάληψη των καθηκόντων του στη Θεσσαλονίκη μιλάει για ατόπημα της υφυπουργού να καλέσει τον κ Μπουτάρη – ο οποίος έχει αμφισβητήσει πολλές φορές και δημόσια το λόγο ύπαρξης του ΥΜΑΘ – αλλά όχι τον εκπρόσωπο όλων των δημάρχων της Κ. Μακεδονίας και ζητάει να μην… επαναληφθεί!
kollia_boutaris_logo
Αναλυτικά γράφει ο κ Κυρίζογλου:  “Θεωρούμε πολύ θετική την αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του , επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, του νέου Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή.
Με τον τρόπο αυτό, λαμβανομένης υπόψη και της δήλωσης του, ότι θα επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη, δείχνει το ενδιαφέρον του για την Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Είναι όμως ατόπημα το γεγονός ότι ούτε ο ίδιος , ούτε η Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, δεν κάλεσαν στην χθεσινή συνάντηση την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι θεσμικά αυτονόητο. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί…”