, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Το δίλημμα των εκλογών: Μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία ή πίσω με τον ΣΥΡΙΖΑ

Απέμειναν λίγες μέρες για να κλείσει το 2022, ένα έτος γεμάτο τεράστιες προκλήσεις που δοκίμασαν τις αντοχές της κοινωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Κυβερνήσεις, πολίτες και επιστήμη είχαν να διαχειριστούν μια μεγάλη πανδημία και οι χώρες όλου του κόσμου ακόμη κλυδωνίζονται από τα απόνερα ενός πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης που δημιούργησε μια πρωτόγνωρη σε μέγεθος και χαρακτηριστικά ενεργειακή κρίση που σαρώνει οριζόντια όλες τις οικονομίες.

Κανένα σενάριο διακυβέρνησης ή προσομοίωση διαχείρισης κρίσης δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος του προβλήματος. Και τις συνέπειές του ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που μόλις έβγαινε λαβωμένη από μια 10ετή οικονομική κρίση και αποδυναμωμένη από τους επικίνδυνους πειραματισμούς της Αριστεράς. Κι όμως αυτή η Ελλάδα, μέσα σε τρία χρόνια, παρά τις τεράστιες προκλήσεις της πανδημίας και της ακρίβειας, έφτασε σε απίστευτα μεγέθη σε σχέση με τη δύναμή της. Από τους πρώτους στον κόσμο σε αύξηση του ΑΕΠ. Ασφαλής επενδυτικός προορισμός των ξένων κεφαλαίων. Επιλογή των μεγάλων πολυεθνικών. Με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Με ψηφιοποίηση του κράτους. Με δισεκατομμύρια για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Με μεγάλη μείωση των φόρων και των εισφορών. Με αύξηση των κοινωνικών πολιτικών χωρίς προηγούμενο. Ισχυρή στον κόσμο και στη γειτονιά της. Μεγαλύτερη σε κύρος και σε έκταση. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Κι όμως. Η στάση της Αριστεράς παραμένει μίζερη. Άρνηση σε κάθε θετικό βήμα. Γκρίνια σε κάθε επιτυχία. Κριτική χωρίς αντιπρόταση. Λαϊκισμός σε κάθε της λέξη. Υπονόμευση κάθε εθνικής προσπάθειας. Απουσία οράματος. Συνθήματα παλιά. Κρυφές ματιές στα άκρα. Και κάθε μέρα νέα χαμηλά. Σε χυδαιότητα και ντροπή. Με στημένες καταγγελίες παρακολουθήσεων. Με tweets που αηδιάζουν. Με περιεχόμενο που πληγώνει την πολιτική. Είναι ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει αυτό τον δρόμο της αντιπαράθεσης. Εκεί συχνάζουν όλοι όσοι δεν έχουν κάτι να πουν. Δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους, η Ελλάδα δεν θα τον ακολουθήσει.

Παρά το γεγονός πως έχει βάλει τη χώρα στην εκλογική περιπέτεια της απλής αναλογικής (και αφού φρόντισε να κυβερνήσει με την ενισχυμένη). Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη συλλογική αμνησία των Ελλήνων. Να έχουμε δηλαδή ξεχάσει την παραλίγο έξοδο από την Ευρώπη, τις ουρές στα ΑΤΜ, τα πειράματα του Γιάνη με ένα «ν», την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Και να νομίζει πως τα προβλήματα είναι με το μέρος του και αρκούν για να κλέψει λίγες ακόμη στιγμές εξουσίας. Με τους πολίτες να του γυρνούν την πλάτη σε όλες τις στατιστικές, με αρχηγό που έρχεται τρίτος μετά τον κανένα, με πολιτική στασιμότητα σε όλες τις μετρήσεις και με συμπεριφορά που τον απομακρύνει με ταχύτητα από το Κέντρο, μοιάζει με πρόβλημα παρά με λύση.

Για τη Νέα Δημοκρατία αντίπαλος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μόνο τα προβλήματα. Ούτε υπάρχει περίπτωση να υποβιβάσουμε τον δημόσιο πολιτικό διάλογο στο επίπεδο που επιθυμεί. Ο δικός μας λόγος είναι όσα κάναμε και όσα θα κάνουμε σε μια νέα τετραετία δημιουργίας χωρίς τα βαρίδια της κρίσης και της πανδημίας. Μια νέα πορεία ισχυρής ανάπτυξης που μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί. Όση λάσπη και αν εκτοξεύσει μέχρι τις εκλογές, το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι πολύ ξεκάθαρο: Μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία ή πίσω με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL