16:20, Κυριακή
25 Σεπτεμβρίου 2022

Το ευχαριστώ του Ιβάν Σαββίδη στον… Aλέξη Τσίπρα

savvidis-tsiprasΜε την ιδιότητα του προέδρου της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσημη τοποθέτησή του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Ο πρωθυπουργός είχε καλέσει όλα τα κράτη να τερματίσουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία και να θέσουν εκ νέου τις βάσεις για μια ομαλή και υγιή συνεργασία.
Ο Ιβάν Σαββίδης εκ μέρους όλης της ελληνικής διασποράς της Ρωσίας ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την επίσημη τοποθέτησή του.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:
Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ,
«Εκ μέρους των χιλιάδων Ελλήνων της διασποράς της Ρωσίας επιτρέψτε μου να εκφράσω την εκτίμησή μας για την έκκλησή σας προς τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων, όπως ακούστηκε από τα ίδια σας τα χείλη στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, για τον τερματισμό της αντιπαράθεσης και για τη θέσπιση συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ουσιώδη τοποθέτηση εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης στο ζήτημα της συνεργασίας με τη Ρωσία.
Εξάλλου οι χώρες μας εδώ και πολλούς αιώνες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους με ιστορικούς, πνευματικούς και οικονομικούς δεσμούς.
Επιπλέον, η Ρωσία, παρά τις κυρώσεις και τους περιορισμούς, εξακολουθεί να κατέχει θέση-κλειδί στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επίλυση των παγκόσμιων κρίσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σύγκρουσης στη Συρία.
Μόνο μαζί, συνδυάζοντας τις υγιείς δυνάμεις του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού, είναι δυνατό να προστατεύσουμε την επικρατούσα παγκόσμια τάξη των πραγμάτων και να τερματίσουμε μια για πάντα την απειλή της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.
Εμείς, οι Έλληνες της Ρωσίας, πάντα θα ενεργούμε προς την κατεύθυνση μιας εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης και συνεργασίας, με στόχο την περαιτέρω δυνατή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».
Με σεβασμό,
εκ μέρους της ελληνικής διασποράς της Ρωσίας
ο πρόεδρος της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας
Ιβάν Σαββίδης