20:02, Σάββατο
25 Ιουνίου 2022

Το… γράμμα του Βαρουφάκη στον Τσίπρα!

VAROUFAKIS-TSIPRAS
Ύστερα από τις αποκαλύψεις των Wikileaks ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα, με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύει καθημερινή εφημερίδα.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, στην επιστολή που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», «δεν πρέπει επ’ ουδενί να χρησιμοποιήσεις τον διάλογο Τόμσεν– Βελκουλέσκου για να δαιμονοποιήσεις Τόμσεν και ΔΝΤ παρουσιάζοντας τους Βίζερ, Κοστέλο & σία ως τους «καλούς» Ευρωπαίους με τους οποίους “μπορούμε να τα βρούμε καλύτερα”, εφόσον ξεφορτωθούμε το ΔΝΤ».
Στη συνέχεια σημειώνει πως στην«πραγματικότητα δεν υπάρχει ήπιο κομμάτι της τρόικας (το ευρωπαϊκό) και ανάλγητο (το ΔΝΤ). Τον Μάρτιο του 2015, όταν πληροφορούσα τον Ρέγκλινγκ πως, σύντομα, θα κληθούμε να επιλέξουμε μεταξύ τού να πληρώσουμε συντάξεις ή τη δόση του ΔΝΤ, μου απάντησε κοφτά: “Να πληρώσετε το ΔΝΤ. Οι συντάξεις είναι η τελευταία προτεραιότητα!” Η παρουσία λοιπόν του ΔΝΤ ως πιο ανάλγητου και της Επιτροπής ως πιο ήπιας είναι το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή».