, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Το νέο κοστούμι

Η επιτυχία του Χρήστου Δάντη, «Το παλιό μου παλτό», είναι από τα αγαπημένα τραγούδια της στήλης.

Παρακολουθώντας, όμως, τη δραστηριότητα της κυβέρνησης αυτές τις πρώτες μετεκλογικές εβδομάδες -μετά το rotation- μας έχει έρθει στο μυαλό ένα άλλο ρεφρέν: το καινούργιο μου κοστούμι. Που μας δίνει και τον τίτλο του άρθρου, σε μια παραλλαγή για γραφιστικούς λόγους.

Οι υπουργοί προσπαθούν να «φορέσουν» τον νέο τους ρόλο και αυτό είναι εμφανές στις εμφανίσεις τους και στη σπουδή που δείχνουν για να πείσουν ότι ξέρουν τα θέματα και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν μπροστά. Όμως, το προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ είχε και ένα «σταθερά». Δεν είναι κακό κανείς να παίρνει τον χρόνο του για να αντιληφθεί το εύρος του χαρτοφυλακίου του. Δεν είναι κακό να το σκέφτεται λίγο.

Καλοί είναι οι μπλε φάκελοι, ακόμη καλύτερο όμως είναι να αγοράζει κάποιος ο ίδιος τα ρούχα του. Γιατί καμιά φορά ένα κοστούμι μπορεί να μοιάζει ξένο πάνω σε έναν που δεν το έχει δοκιμάσει. Εντάξει, να μη ράβουν κοστούμια, αλλά μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο. Προφανώς και είναι προνόμιο του πρωθυπουργού η σύνθεση της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι κακό στους σχετικούς σχεδιασμούς να λαμβάνονται υπόψη και «θέλω» των ενδιαφερομένων. Ή να έχουν πάρει και σε ανύποπτο χρόνο ένα «σκονάκι» για να προετοιμαστούν.

Το αντίθετο. Είναι καλό κάποιος να θέλει να είναι υπουργός Παιδείας, Εργασίας, Οικονομικών κοκ και να μη θέλει απλώς να είναι υπουργός. Βλέπετε, η έμφαση πρέπει να είναι στο δεύτερο σκέλος: πχ, υπουργός Ανάπτυξης. Στον τίτλο, το σημαντικό είναι το περιεχόμενό του. Όπως συμβαίνει και με τα άρθρα. Η επικεφαλίδα μόνο δεν αρκεί για να καταλάβει κανείς τι θέλει να πει ο «ποιητής». Πρέπει κανείς να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο.

Είναι προφανές ότι και Σούπερμαν να είναι κανείς δεν αρκούν δέκα ημέρες σε ένα υπουργείο για να μάθει το αντικείμενο. Βασικά, αυτός ο χρόνος δεν αρκεί ούτε καν για να γνωρίσει κανείς τους ανθρώπους και να αξιολογήσει αν του λένε αλήθεια ή ψέματα. Και μία δωρεάν συμβουλή: όποιος καρφώνει τον προηγούμενο στον νυν, θα καρφώσει και τον νυν στον επόμενο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.