22:39, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

Το παρασκήνιο μιας… παρέλασης! (ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

του Βαγγέλη Στολάκη
Φωτορεπορτάζ: Σοφία Δρακοπούλου
Υπό βροχή και υπό των ήχο… δημοτικών τραγουδιών και της μπάντας του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου η μεγάλη μαθητική παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να «κατεβούν» στην παραλία και να δουν τους μαθητές των σχολείων της πόλης να παρελαύνουν, ενώ οι πιο… τολμηροί βρέθηκαν κοντά την εξέδρα των επισήμων με τις ομπρέλες τους.
Από τους πολιτικούς πρώτη έφτασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη συνοδευόμενη από συγγενείς της. Η ίδια πήρε αγκαλιά την ανιψιά της, κόρη της αδερφής της Αντιγόνης, και παρακολούθησε την παρέλαση από τις εξέδρες των επισήμων. Δίπλα της κάθισαν εν ενεργεία αλλά και πρώην βουλευτές της ΝΔ, ενώ ακούσαμε να της εύχονται… «και στα δικά σου».
Τις εντυπώσεις έκλεψε για ακόμα μια φορά η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου για τις ενδυματολογικές της προτιμήσεις. Η κ. Πατουλίδου αυτή τη φορά επέλεξε ένα… φούξ φόρεμα αντί των κόκκινων που επιλέγει συνήθως. Η κ. Πατουλίδου έφτασε συνοδευόμενη από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Στις εξέδρες των επισήμων, όπως κάθε φορά παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι πρώην νομάρχες Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στην ίδια εξέδρα κάθισαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης: Απόστολος Τιτζικώστας, Γιάννης Μπουτάρης, Αντώνης Γυφτόπουλος κ.α.
Το… εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσουν μαθητές, σωματεία και στρατιώτες να παρελαύνουν το έδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και μάλιστα βιαστικά-βιαστικά αφού η διαδικασία είχε αργήσει να ξεκινήσει! Όπως μάθαμε ο λόγος της… καθυστέρησης ήταν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κκ. Ανθίμου. Ο κ. Τζιτζικώστας αμέσως μετά σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ανοικτή παρέλαση τους πολίτες, εξαιρετική, χωρίς κιγκλιδώματα και αποκλεισμούς!
Στο… βάθρο του εκπροσώπου της κυβέρνησης έκατσε ο Δημήτρης Μάρδας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης δεν το… κούνησε ρούπι ούτε κάθισε στιγμή. Λίγα λεπτά μετά την άφιξή του έσπευσε να τον ασπαστεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου η οποία όταν την ρωτήσαμε πως «βλέπει» τους… βηματισμούς της κυβέρνησης απάντησε ότι δεν είναι κυβερνητική αλλά της… Βουλής!
Στη μαθητική παρέλαση δεν εκπροσωπήθηκε το ΠΑΣΟΚ. Ούτε κάποιον από τους δυο βουλευτές του κόμματος εντοπίσαμε (Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Αρβανιτίδη) ούτε κάποιο άλλο «πράσινο» στέλεχος. Απεναντίας η ΝΔ είχε πλούσια εκπροσώπηση. Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Ορφανός, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη και Γιάννης Ιωαννίδης ήταν εκεί και μάλιστα ο ένας δίπλα στον άλλο!
Απουσία έγραψαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί από τους οποίους αντιτίθενται με το θεσμό των παρελάσεων. Εκτός από τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου μάθαμε ότι ο Γιάννης Αμμανατίδης παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση της Καλαμαριάς. «Καλαμαριώτης εκπαιδευτικός που τιμά τον… τόπο του» σχολίασε στέλεχος της διοίκησης Μπακογλίδη.
Μετά τη μαθητική παρέλαση επίσημοι και πολίτες… διαλύθηκαν ησύχως! Ενδιαφέρον βέβαια, είχε το «πηγαδάκι» που έστησαν Απόστολος Τζιτζικώστας, Βούλα Πατουλίδου και Γιάννης Μπουτάρης στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Ακούσαμε να συζητούν για ζητήματα δήμου, Περιφέρειας και της μεταξύ τους συνεργασίας! Το λογαριασμό όπως μάθαμε τον πλήρωσε η γυναίκα της παρέας!
Δείτε το φωτορεπορτάζ του karfitsa.gr
parelasi (5) parelasi (4) parelasi (3) parelasi (2) parelasi (1) parelasi (41) parelasi (40) parelasi (39) parelasi (38) parelasi (37) parelasi (36) parelasi (30) parelasi (31) parelasi (32) parelasi (33) parelasi (34) parelasi (35) parelasi (29) parelasi (28) parelasi (27) parelasi (26) parelasi (25) parelasi (24) parelasi (18) parelasi (19) parelasi (20) parelasi (21) parelasi (22) parelasi (23) parelasi (17) parelasi (16) parelasi (15) parelasi (14) parelasi (13) parelasi (11) parelasi (10) parelasi (9) parelasi (8) parelasi (7) parelasi (6)