, Πέμπτη
01 Ιουνίου 2023

Το τετράπτυχο Ανδρουλάκη

Ηγετικό προφίλ, αδιευκρίνιστη ψήφος, περιοδείες και social media είναι οι τέσσερις πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας του Νίκου Ανδρουλάκη.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μαζί με τους συνεργάτες του έχει καταλήξει στις βασικές προτεραιότητες που θα συνοδεύσουν το πρόγραμμα περιοδειών στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος.

Μετά την οριστικοποίηση των εκλογών από τον Πρωθυπουργό τον Μάιο ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της μεγάλης καμπάνιας του κινήματος. Όσον αφορά τις περιοδείες, προσοχή θα δοθεί στην Αττική καθώς τα ποσοστά είναι χαμηλά με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει την πρωτοκαθεδρία στην κεντροαριστερά.

Οι βασικές πτυχές παρουσιάστηκαν στους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες που ήρθαν στην Αθήνα να δώσουν την στήριξή τους στο «αδελφό τους κόμμα» όπως ανέφερε και ο πρόεδρος Λαρς Κλινγκμπάιλ.

«Πάμε όπως το SPD»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι τον δρόμο τον έχει δείξει το SPD που είχε χάσει τη μεγάλη του κραταιά δυναμική άλλα επέστρεψε και τώρα είναι στην κυβέρνηση και στην καγκελαρία.

Μιλώντας για το πρόβλημα με την αναπαραγωγή του πολιτικού διπολισμού από τα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε στην καμπάνια που πρέπει να γίνει μέσω των social media ζητώντας βοήθεια από τους Γερμανούς πολιτικούς.

Παράλληλα στο ΠΑΣΟΚ ποντάρουν πολλά στην αδιευκρίνιστη ψήφο καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι 1 στους 2 είναι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, είτε τώρα είτε στο παρελθόν. Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκινήσει να χτίζει το ηγετικό του προφίλ με τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες να συνδράμουν και μέσω της ευρωβουλής το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κόκκινες γραμμές

Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν θέσει τις δέκα προτεραιότητες και τις κόκκινες γραμμές που θα θέσουν στον δημόσιο διάλογο ενόψει της συζήτησης για κυβερνήσεις συνεργασίας. «Οι πιθανότητες αυτοδυναμίας έχουν εξανεμιστεί και πολύ σύντομα θα το αντιληφθούν και στο Μαξίμου» σχολίαζε ηγετικό στέλεχος του κόμματος στην «Κ».

Άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι το «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» δεν θα αλλάξει ούτε μετά την κάλπη με την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας με υπερκομματικό πρωθυπουργό να μοιάζει δεδομένη.  Στο προεδρικό επιτελείο εκτιμούν ότι ο στόχος του 12-13% είναι πολύ εφικτός και θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ρυθμιστή της επόμενης ημέρας.

Η ειλημμένη απόφαση για τα διπλά χτυπήματα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει ενώ ψηλά στην ατζέντα θα παραμείνει η συζήτηση για το ιδιωτικό χρέος. Γιατί πρώτον αφορά πολύ κόσμο άρα το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην πλειοψηφία των σπιτιών, δεύτερον γιατί η τροπολογία για τα δάνεια με το ελβετικό φράγκο εκτιμήθηκε αρκετά και τρίτον γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνες για την σημερινή κατάσταση με τα funds και τους πλειστηριασμούς. Παράλληλα εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπισή του προβλήματος οπότε θα ενσωματωθούν οι προτάσεις του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA