, Κυριακή
16 Μαρτίου 2025

search icon search icon

Το τηλεφώνημα του Θεοδωράκη στην Γεννηματά και η… συνάντηση!

Theodorakis_Gennimata
Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, έπειτα από δική του πρωτοβουλία.
Λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και την διαπλοκή, ο κ. Θεοδωράκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.
Στόχος του κ. Θεοδωράκη είναι να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, με τον όρο ότι αυτή δεν θα περιοριστεί μόνο στα δύο αυτά κόμματα.
«Η συζήτηση να γίνει για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι»διευκρινίζουν συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, και επισημαίνουν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει ήδη στείλει πρόσκληση εκλογικής συνεργασίας και στην κεντροδεξιά «Δράση» του Θόδωρου Σκυλακάκη, η οποία απάντησε θετικά.
Στελέχη της Σεβαστουπόλεως βλέπουν ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκουν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα νέο, προοδευτικό μέτωπο.
Όπως τονίζουν στελέχη του Ποταμιού: «Σημασία έχει πόσοι θα μείνουν στο δωμάτιο. Αν είναι μόνο ο Σταύρος και η Φώφη, δεν έχει νόημα».
Στο ερώτημα αν με την ενδεχόμενη δημιουργία νέου φορέα στον προοδευτικό χώρο τίθεται και το θέμα εκλογής νέου προέδρου, τα στελέχη του Ποταμιού απαντούν ότι «όλα είναι ανοικτά».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.