, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Τριετίες – Γεωργιάδης: 1,2 εκατ. εργαζόμενοι θα πάρουν αύξηση στην επόμενη τριετία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο MEGA για την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη στον α’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το «ξεπάγωμα» των τριετιών.

Αρχικά ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγική απώλεια των πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων, κάνοντας λόγο για ένα σοκαριστικό γεγονός.

«Καλός σπρίντερ ο Κασσελάκης, αλλά…»

Στη συνέχεια σχολίασε την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη στον α’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος αποδείχτηκε καλός σπρίντερ, αλλά απομένει να αποδείξει εάν είναι και καλός μαραθωνοδρόμος.

«Εμείς δεν υποτιμούμε και δεν υπερτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Η πολιτική είναι μαραθώνιος. Ο κος Κασσελάκης αποδεικνύει ότι είναι καλός σπρίντερ, εάν είναι καλός μαραθωνοδρόμος είναι άλλο πράγμα».

«Υπάρχει η έννοια της επιθετικής εξαγοράς στον καπιταλισμό. Μεγάλες εταιρείες όταν περνάνε κρίση δέχονται ξαφνικά από το πουθενά επίθεση χρηματιστηριακή από κεφαλαιοκράτες που τις αγοράζουν για ένα πολύ μικρό ποσό και μετά το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Κάπως έτσι μοιάζει και η περίπτωση Κασσελάκη. Ένα πρόσωπο άγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν από 20 ημέρες που δεν έχει σχέση με την οργανωτική δομή του κόμματος γίνεται πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κερδίσει και την επόμενη Κυριακή. Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον πολιτικό πείραμα», σχολίασε.

Για τις τριετίες

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο «ξεπάγωμα» των τριετιών, τονίζοντας πως την 1η Ιανουρίου 2024, μετά από 12 χρόνια, παύει η αναστολή της εφαρμογής του επιδόματος προϋπηρεσίας.

«Ξαναμπαίνουμε σε μία κανονικότητα, αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός», δήλωσε και στη συνέχεια ανέφερε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προχωρήσει τον Ιανουάριο σε δεύτερη αύξηση των συντάξεων, ενώ ακολουθούν αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.