, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Τσίπρας: Η Δημόσια Διοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής

tsipras_ekdda
Για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στη δομή, τη διάρθρωση και τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη της ομιλίας του στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Δημόσια Διοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής του τόπου και μίλησε για την έναρξη μιας μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο να υλοποιήσει μια εξαγγελία που ο λαός την έχει ακούσει πολλές φορές.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε μια Δημόσια Διοίκηση ξεκομμένη από το πελατειακό κράτος που θα έχει βαθιές ρίζες από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του ελληνικούς κράτους αλλά στελεχώθηκε και δυνάμωσε από τη μεταπολίτευση και μετά.
Όπως ανέφερε, είναι σε εξέλιξη συζήτηση για αποπολιτικοποίηση, όμως αυτή είναι μια λάθος λέξη. Αυτό που χρειάζεται είναι η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, να σταματήσει ένα καθεστώς των ημετέρων και της διαπλοκής, τόνισε και υπογράμμισε την ανάγκη παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και προαγωγής της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Βάλλοντας κατά όσων κυβέρνησαν στο παρελθόν, ανέφερε ότι η Δημόσια Διοίκηση χρησιμοποιήθηκε σαν φέουδο αλλά και σαν εργαλείο αναπαραγωγής πολιτικών εξουσιών.
 
Πηγή: paraskhnio.gr
Φωτό: Eurokinissi