Βαρτζόπουλος: Με απόλυτη επιτυχία εκκενώθηκε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (Video)
«Με απόλυτη τάξη και με απόλυτη επιτυχία εκκενώθηκε ένα μεγάλο νοσοκομείο, υπό δύσκολες συνθήκες», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σχολιάζοντας τον συντονισμό της επιχείρησης ασφαλούς μεταφοράς των ασθενών, μετά την απόφαση εκκένωσης του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και την κατάσταση των ασθενών.
Ο κ. Βαρτζόπουλος, επεσήμανε πως ο ίδιος μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην Αλεξανδρούπολη και σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συντόνισαν την ασφαλή μεταφορά όλων των ασθενών. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τόνισε ότι αυτό που έγινε από χθες το βράδυ «ήταν ένα ουσιαστικό επίτευγμα».
Ειδικότερα, ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε πως «η κατάσταση όλων των νοσηλευομένων είναι καλή, αντίστοιχη με την κατάστασή τους στο Νοσοκομείο και υπό αυτή την έννοια δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο πέραν από αυτόν της αρχικής τους νόσου».
«Όταν ξεκίνησε η φωτιά αυτό που δημιούργησε το μεγάλο πρόβλημα στον νοσοκομείο ήταν η ατμοσφαιρική ρύπανση. Δηλαδή, ο καπνός και η στάχτη. Και γι’ αυτό κρίναμε σκόπιμο να γίνει άμεση εκκένωση. Εκκενώσαμε μέσα σε 4 ώρες. Τις τελευταίες δύο ώρες επειδή επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο η κατάσταση έπρεπε να επισπεύσουμε ακόμα περισσότερο γι’ αυτό χρησιμοποιήσαμε κι ένα πλοίο, όπου μεταφέραμε 70 ασθενείς. Αυτούς τους ασθενείς τώρα, τους 20 που είναι επιβαρυμένοι, τους μεταφέρουμε με ασθενοφόρα, έτσι ώστε να έχουν συνεχή ιατρική παρουσία δίπλα τους και με επαρκές οξυγόνο και τους υπόλοιπους με το πλοίο θα τους μεταφέρουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου θα συνεχίσουν τη νοσηλεία τους», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.
Από εδώ και πέρα, πρόσθεσε, θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη. «Αν η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μας ενημερώσουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος και πως μπορεί να επανεκκινήσει η λειτουργία του Νοσοκομείου, τότε θα μεταφέρουμε τους ασθενείς πίσω όπως πρέπει και θα το κάνουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όπως κάναμε και την εκκένωση».