13:18, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Βάζουν στο στόχαστρο τον Φλώρο

Μέχρι και την παραίτηση Δημητριάδη ενέταξαν κάποιοι στη διατεταγμένη υπηρεσία τους, να στοχεύσουν δηλαδή τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο προκειμένου να ικανοποιήσουν τα «αφεντικά» τους, καθώς οι ενέργειες και ο ρόλος του στρατηγού ενοχλούν.

Κάποιοι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα προτιμούσαν έναν αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων άβουλο και άμοιρο ευθυνών, χωρίς άποψη για τα επιχειρησιακά σχέδια ή τα εξοπλιστικά προγράμματα, προκειμένου να μπορούν να κάνουν τα παιχνίδια τους ανενόχλητοι. Όμως, ο Φλώρος ούτε είχε ούτε έχει σκοπό να σιωπήσει όταν διακυβεύονται το εθνικό συμφέρον και η άμυνα της χώρας, έχοντας στο πλευρό του το σύνολο των αξιωματικών όλων των Όπλων, που στο πρόσωπό του αναγνωρίζουν έναν στρατιωτικό ηγέτη.

Σύμφωνα με διαδικτυακά δημοσιεύματα και με αφορμή την παραίτησή του, ο μέχρι πρόσφατα γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού εμφανίζεται ενοχλημένος από τη συμπεριφορά και τις πρωτοβουλίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα θέλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «στα κάγκελα» με τον αρχηγό, κατηγορώντας τον από τη μία ότι πολιτικολογεί και από την άλλη ότι υπερβαίνει τα θεσμικά του καθήκοντα, δυστυχώς με ανιστόρητες συγκρίσεις, όπως αυτή του Φλώρου με τον Φαίδωνα Γκιζίκη…

Συμβολισμός με παρουσία δίπλα σε Δένδια – Χαρδαλιά

Ανάμεσα στα όσα χρεώνουν στον αρχηγό είναι και η σχέση του με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και οι επαφές του με μερίδα του ελληνοαμερικανικού λόμπι. Προφανώς και ενόχλησε η αναγνώριση της επιτυχημένης θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κατά την επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προφανώς και ξεχνούν ότι το ΓΕΕΘΑ μαζί με το ΓΕΑ σχεδίασε και εκτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές διμερείς στρατιωτικές δραστηριότητες ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η άσκηση «Poseidon’s Rage» όχι μόνο έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής απέναντι στην Τουρκία με πτήσεις ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, ακόμη και πάνω από τα νησιά που επιχειρεί να αμφισβητήσει η Τουρκία, αλλά αποτέλεσε και την καλύτερη ευκαιρία για να γνωρίσουν οι Έλληνες πιλότοι και τα επιτελεία το «αόρατο» μαχητικό F-35 που σε λίγα χρόνια θα ανήκει στο ελληνικό οπλοστάσιο. Η πολύ σημαντική άσκηση, καθώς έβαλε την Ελλάδα στο επίκεντρο του αμερικανικού αλλά και του διεθνούς ενδιαφέροντος, οργανώθηκε με την προσωπική επιμελητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος άλλωστε διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του, στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ. Αυτό αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαν οι δύο στρατηγοί στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, κατά την επίσημη επίσκεψη του στρατηγού Φλώρου στην Ουάσιγκτον, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τους δύο αρχηγούς να συζητούν τόσο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη διμερή στρατιωτική συνεργασία όσο και για τα εξοπλιστικά προγράμματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

Η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, κατά την οποία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνόδευσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αλλά και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, είχε έναν ισχυρό συμβολισμό, αφού εξέπεμψε ηχηρό μήνυμα αποτροπής αλλά και συνεργασίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL