, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Βενιζέλος : Ανεπίτρεπτη η δημαγωγία Τσίπρα

Για έλλειψη υπευθυνότητας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής προσωσοποποιώντας μάλιστα την επίθεσή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι παρερμήνευσε, παρεξήγησε και καταστρατήγησε την ψήφο των Ελλήνων και πρόσθεσε ότι ο λαός δεν έδωσε εντολή για τέτοια αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.
Στηλίτευσε ακομη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γι ααλλαγή του εκλογικού νόμου τον οποίο το κόμμα της Κουμουνδούρου χρησιμοποίησε, μαζί με τη ΝΔ, για να δημιουργήσει την τεχνη΄τη πόλωση της προεκλογικής περιόδου.
Ο Ευάγγελος ενιζέλος δήλωσε ικανοποιημένος που έρχονται και άλλοι «κυρηναίοι να σηκώσουν το σταυρό της διαπραγμάτευσης».
Στάθηκε στη σημασία της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης την οποία η αντιπολίτευση δε μπορεί να αποφύγει.
«Η συναίνεση είναι όρος αξιπιστίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και «η αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου είναι η βάση πάνω στην οποία συγκροτήθηκε η κυβέρνηση».

«Η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία και άλλο λαϊκισμό», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ συνέχισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαλέγει τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης.

«Την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις όποτε και όταν θέλεις, αλλά σε κυνηγάει από μόνη της, δεν μπορεί να διαλέγει κανείς τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης και να καιροφυλακτείς για την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Τσίπρας απαίτησε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και ταυτόχρονα είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να εφαρμόσει την πολιτική» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε σε υψηλούς τόνους ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει μορατόριουμ! Εμείς θέλουμε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε λόγω εθνικού καθήκοντος αλλά δεν ταυτιζόμαστε πολιτικά και αξιακά».

«Ο κ. Τσίπρας διακήρυξε την πίστη του στο χειρότερο κράτος. Το μέλλον του τόπου δεν εξασφαλίζεται με απειλές τύπου “μην κάνετε τίποτα”, “μην ιδιωτικοποιήσετε τίποτα”. Οι απειλές αυτές προσελκύουν μόνο τους αετονύχηδες επενδυτές. ‪Δεν μπορεί να καλλιεργείται στον ελληνικό λαό η ψευδαίσθηση μιας ευκολίας που δεν υπάρχει. Αυτό είναι έγκλημα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Όπως λέει ο Μπόρχες, χτίζοντας και ξαναχτίζοντας στην άμμο κάνουμε την άμμο πέτρα. Ναι, πρέπει να κάνουμε την άμμο πέτρα» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.


 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.