, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Βόμβα Καλογρίτσα για τα SMS στον Παππά

Η υπόθεση του Ειδικού Δικαστηρίου άρχισε πλέον να αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον, αφού η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα φέρνει στο δικαστήριο το πρώτο SMS, σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να στέλνει ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία καναλιού προς τον Χρήστο Καλογρίτσα μετά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Αφορμή για την κατάθεση του συγκεκριμένου SMS, που κατά την υπεράσπιση του κ. Καλογρίτσα αποδεικνύει τη σύμπραξη του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον επιχειρηματία, αποτέλεσε η ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Θάλειας Διαμαντή.

«Είναι ένα καινούργιο SMS στις 15/9/2016. Σε αυτό το SMS αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, ανθρώπου στον οποίο αναφέρθηκε η κ. Διαμαντή. Το SMS αυτό είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από τον Νίκο Παππά. «Ιβάν 35, Καλογρίτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογρίτσας είναι αδιαίρετο προφανώς, αναγράφει το SMS προς τον κ. Καλογρίτσα», είπε ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία, και συμπλήρωσε: «Δυο ημέρες μετά τη συνάντηση Φουρλεμάδη με τον Καλογρίτσα έχουμε προσπάθεια να βρεθεί άλλη λύση για να κατατεθεί η πρώτη δόση. Αυτό το SMS ενισχύει τη θέση μας ότι υπήρχε στενή συνεργασία Παππά και Καλογρίτσα και δείχνει ευθεία σύμπραξη».

Υπάρχουν και άλλα μηνύματα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι συγκεκριμένο μήνυμα αφορά ποσοστά και εξήγησε ότι το ποσοστό του Χρήστου Καλογρίτσα μαζί με εκείνο του Αρτέμη Αρτεμίου φτάνουν το 51%, ενώ των υπολοίπων το 49%. «Αυτοί θα είχαν το κανάλι. Υπάρχουν και άλλα SMS που δείχνουν τη φορτικότητα, αλλά ο κ. Καλογρίτσας δεν επιθυμεί να τα δείξουμε», είπε ο κ. Λοβέρδος. Η υπόθεση μόλις άνοιξε, αφού είναι βέβαιο ότι η πλευρά Καλογρίτσα διαθέτει και άλλα, ακόμα πιο βαριά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν με τον Νίκο Παππά.

Από την πλευρά του, πάντως, ο συνήγορος του κ. Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, αμφισβητεί τη γνησιότητα των μηνυμάτων: «Το SMS που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από την υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας».

Κατάθεση Στουρνάρα

Στο Ειδικό Δικαστήριο κατέθεσε, την Τετάρτη, ως μάρτυρας ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι η ειδική επιτροπή της Βουλής ζήτησε από την ΤτΕ να γίνει έλεγχος της διαδρομής των 3 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό. «Η πορεία των χρημάτων ήταν νομότυπη μέχρι και τη στιγμή που επεστράφη η εγγυητική, όταν απεβλήθη η εταιρεία Καλογρίτσα του διαγωνισμού. Οι όροι ωστόσο της συμφωνίας περί υπεργολαβίας δεν τηρήθηκαν», είπε ο κ. Στουρνάρας. Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι δεν προκύπτει από τον έλεγχο που έκανε η ΤτΕ να δόθηκε έστω και ένα ευρώ από τα 3 εκατ. για τη δημιουργία της εφημερίδας «Documento».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.