04:34, Δευτέρα
23 Μαΐου 2022

«Βόμβες» Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα, Ταγματάρχη και διαπραγμάτευση

Menelaos Myrillas / SOOC 
Την αντίθεσή της με την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ εξέφρασε ανοικτά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα.
Η πρόεδρος της Βουλής μάλιστα υποστήριξε ότι έχει ενημερώσει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για τις ενστάσεις της ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο.
«Η επιλογή του Λ. Ταγματάρχη δεν μπορεί να υποστηριχτεί και το έχω πει και στον πρωθυπουργό» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κα Κωνσταντοπούλου μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά άφησε σαφείς αιχμές κατά του ίδιου του Α. Τσίπρα, κάνοντας λόγο για έλλειψη συλλογικότητας. «Δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Δεν συγκρούομαι ούτε με τον πρωθυπουργό ούτε με την κυβέρνηση. Αλλά, πρέπει να είμαστε πιο συλλογικοί και να μην διαλέγουμε φθαρμένα πρόσωπα» είπε κατά πληροφορίες.
Η πρόεδρος της Βουλής προστέθηκε έτσι στον… μακρύ κατάλογο των διαφωνούντων του κόμματος με την εν λόγω επιλογή.
Υπενθυμίζεται ότι με το που έγινε η ανακοίνωση ότι επελέγη το δίδυμο Τσακνή-Ταγματάρχη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφοι της ΕΡΤ (Αννέττα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης) είχαν μιλήσει με σκληρά λόγια, εκφράζοντας την έκπληξη και την αντίθεσή τους.
Οσο για την διαπραγμάτευση, η πρόεδρος της Βουλής είπε πως είναι θέμα Δημοκρατίας και όχι μόνο οικονομίας, τονίζοντας: «Είναι χρέος μας να ενισχύσουμε την κυβέρνηση να φέρει σε πέρας τη λαϊκή εντολή». Προειδοποίησε δε πως η διαπραγμάτευση «δεν μπορεί να καταλήξει ούτε σε διαχείριση ούτε σε ενσωμάτωση»

iefimerida.gr