07:36, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Βορίδης: Κανονιστικά και ρυθμιστικά δεν υπάρχει πλαφόν στα προϊόντα 

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή αναφέρθηκε στο πλαφόν στα προϊόντα, στον εκλογικό νόμο και στη σεναριολογία για πρόωρες εκλογές.

“Όλη την προηγούμενη εβδομάδα δεχόμουν καταιγισμό ερωτήσεων για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και επιμόνως έλεγα ότι δεν θα αλλάξει, το θέτει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, που μου είπε ότι θα γελοιοποιηθείτε, απάντησα ξανά ότι δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος και δεν σας κρύβω είχα μια ανησυχία ότι το λένε όλοι αυτοί, λες να ξέρουν κάτι; Λοιπόν, ευτυχώς λύθηκε το ζήτημα αυτό με την δήλωση του Πρωθυπουργού και ησύχασα και εγώ λίγο” τόνισε.

“Το ποσοστό της ΝΔ θα απέχει από το δεύτερο κόμμα πάρα πολύ. Εμείς έχουμε ψηφίσει τον εκλογικό νόμο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χτίσει μια σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες” είπε ο κ. Βορίδης.

“Κανονιστικά και ρυθμιστικά δεν υπάρχει πλαφόν στα τεμάχια. Αυτό εφόσον δεν ρυθμίζεται, δεν μπορεί να το πει κάποιος στους καταναλωτές. Είναι ένας περιορισμός που δεν μπορεί να τεθεί μόνο από την αγορά. Για να υπάρξει οποιοσδήποτε τέτοιος περιορισμός πρέπει να υπάρξει η σχετική κανονιστική ρύθμιση. Αν δεν υπάρξει, είναι σαφές ότι αυτός ο περιορισμός δεν μπορεί να τεθεί. Εφόσον είναι μια εικόνα που έχετε από την αγορά, νομίζω το ακούει το υπουργείο Ανάπτυξης και πρέπει να παρέμβει” σχολίασε σχετικά με το πλαφόν σε προϊόντα που μπήκε σε ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.