Βορίδης: Πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες για την Υγεία

 
voridis
Την αύξηση των δαπανών για την Υγεία, μέσω εσωτερικής αναδιανομής του προϋπολογισμού, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει τη δουλειά που έγινε από την προηγούμενη ηγεσία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, o κ. Βορίδης προανήγγειλε συνεννόηση του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα, υπογραμμίζοντας πως για την κυβέρνηση είναι «κεντρική πολιτική επιλογή» να δοθεί έμφαση στην κοινωνική πολιτική.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα συνεχίσει τη δουλειά που έγινε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αναγνώρισε όσα έχουν γίνει από τον Αδ.Γεωργιάδη.

«Τα μέτωπα θα αρχίσουν να κλείνουν σιγά- σιγά» είπε και αναφερόμενος στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι σίγουρα η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι στο παρελθόν. Ωστόσο, «έχουν ακόμα πολλά να γίνουν» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα φάρμακα και τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία μεταξύ του ασφαλισμένου και του φορολογούμενου». 

Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για φτηνά φάρμακα και σε αυτές «θα πρέπει να υπολογιστούν και η πλευρά του ασφαλισμένου και αυτή του φορολογούμενου. Στους καλούς συμβιβασμούς κανένας δεν είναι ικανοποιημένος» είπε.

Για την απελευθέρωση του φαρμάκου σημείωσε ότι «υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός και γίνεται να υπάρξει μείωση των τιμών». Επισήμανε, ωστόσο, ότι θα πρέπει «να βελτιωθεί η αποδοτικότητα στο εσωτερικό του συστήματος, να μην υπάρχουν απώλειες χρημάτων, να υπάρχει διαφάνεια».