, Τρίτη
28 Μαρτίου 2023

Βουλή – Πρόταση δυσπιστίας: Ποιοι βουλευτές ψήφισαν με επιστολική ψήφο – Ποιος απουσίαζε

Συνολικά 40 βουλευτές δεν παραβρέθηκαν στην ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά προτίμησαν την εύκολη οδό της επιστολικής ψήφου.

Από αυτούς, 12 βουλευτές ανήκουν στη ΝΔ, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, 10 στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων Γιώργος Κατρούγκαλος και Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι 7 στο ΠΑΣΟΚ, δύο από το ΚΚΕ, 3 από την Ελληνική Λύση, 4 από το ΜέΡΑ25 (ανάμεσά τους ο Γ. Βαρουφάκης) αλλά και 2 ανεξάρτητοι.

Πρόταση δυσπιστίας: Ποιοι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν με επιστολική ψήφο
Αναλυτικότερα, από τη ΝΔ με επιστολική ψήφισαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας και οι Κώστας Καραγκούνης, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Άγγελος Τσιγκρής, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Μανούσος Βολουδάκης και Γιώργος Καρασμάνης.

Πρόταση δυσπιστίας: Ποιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν με επιστολική ψήφο
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολική ψήφισαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σάκης Παπαδόπουλος, Νεκτάριος Σαντορινιός, Σπύρος Λάππας, Νίκος Συρμαλένιος, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώτα Πούλου, Άννα Βαγενά, Γιώργος Παπαηλιού.

Πρόταση δυσπιστίας: Ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν με επιστολική ψήφο
Από το ΠΑΣΟΚ, με επιστολική ψήφισαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Καμίνης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Φραγγίδης και Αχμέτ Ιλχάν.

Πρόταση δυσπιστίας: Ποιοι βουλευτές ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης, ΜέΡΑ25 και ανεξάρτητοι ψήφισαν με επιστολική ψήφο
Από το ΚΚΕ με επιστολική ψήφισαν η Αλέκα Παπαρήγα και η Λιάνα Κανέλλη, ενώ από την Ελληνική Λύση οι Κυριάκος Βελόπουλος, Κωνσταντίνος Μπούμπας και Δημήτρης Βαγενάς. Τέλος, με επιστολική ψήφισαν και οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γρηγοριάδης και Γιώργος Λογιάδης από το ΜέΡΑ25, καθώς και οι ανεξάρτητοι Κωνσταντίνα Αδάμου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Υπενθυμίζεται πως απουσίαζε από την ψηφοφορία ο ανεξάρτητος Ανδρέας Πάτσης.