, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει "σύγκρουση με τους θεσμούς εάν…"

syriza 2 exw
του Βαγγέλη Στολάκη
Όχι μόνο δεν πτοήθηκε από το… «πέσιμο» που της έκαναν οι αγρότες στο μπλόκο της Ημαθίας αλλά σκοπεύει να τους επισκεφτεί εκ νέου. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει στην Karfitsa η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου η οποία τις περασμένες ημέρες βρέθηκε στο… μέτωπο των αγροτών και σε ένα εκ των τριών μπλόκων που έχουν στηθεί στην περιοχή και έγινε αποδέκτης παραπόνων εκπροσώπων του κλάδου. Θεωρεί ότι η επίθεση που της έγινε και μπροστά στις κάμερες ήταν… προαποφασισμένη και δηλώνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα βρεθεί σε νέο μπλόκο.
Η βουλευτής Ημαθίας μάλιστα προαναγγέλλει… σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δανειστές σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές από τους δεύτερους οι αλλαγές που επιθυμούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο ασφαλιστικό. «Η κυβέρνηση έχει βάλει τις κόκκινες γραμμές της. Εάν δεν γίνουν δεκτές θεωρώ ότι θα πάμε σε μια μεγάλη σύγκρουση με τους θεσμούς. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω» λέει. Αποφεύγει να προσδιορίσει το είδος της… σύγκρουσης. «Δεν υποχωρούμε. Θεωρούμε ότι χωρίς κοινωνική συναίνεση δεν προχωρά αυτή η χώρα» αναφέρει.
Για τον προπηλακισμό της στο μπλόκο της Ημαθίας αναφέρει: «Πήγα στο μπλόκο την περασμένη Κυριακή. Αποφασίσαμε με τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτούμε ένα μπλόκο. Μάλιστα είχαμε συνεννοηθεί με τους συντονιστές του. Επρόκειτο για το πιο δημοκρατικό μπλόκο από τα τρία που έχει ο νομός» λέει η βουλευτής της συμπολίτευσης. «Ήθελα να κουβεντιάσω από κοντά με τους αγρότες. Με το που πήγα εκεί με εγκάλεσαν. Με ρώτησαν εάν ξέρω να λέω το «πάτερ ημών»; Με ρωτούσαν εάν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο. Τα βίντεο δεν δείχνουν την προσπάθειά μου να κάνω διάλογο. Έχουν πετσοκοφτεί» σχολιάζει η κ. Καρασαρλίδου.
Η ίδια εκτιμά ότι η επίθεση που δέχτηκε έγινε για… τις κάμερες. «Θεωρώ ότι όταν ένας βουλευτής πηγαίνει να συζητήσει για το ασφαλιστικό των αγροτών και τον ρωτούν εάν ξέρει το «πάτερ ημών» τότε πρόκειται για στημένη επίθεση». «Μου φαίνεται παράξενο να επισκέπτονται τα μπλόκα βουλευτές άλλων κομμάτων που φταίνε για την σημερινή κατάσταση της χώρας και να τους καλοδέχονται οι αγρότες και να μην καλοδέχονται εμένα που είμαι τώρα στη Βουλή. Αισθάνομαι μια από τους αγρότες. Καταλαβαίνω το δίκιο και τις αγωνίες τους» αναφέρει.
Σύμφωνα με την βουλευτή της Ημαθίας η ίδια θα ξαναπάει σε μπλόκο. «Δεν φοβάμαι! Δεν τρομοκρατήθηκα» σχολιάζει  χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως: «πρέπει να συζητήσουμε. Αλλιώς δεν θα βγει λύση. Θέλω να τους ρωτήσω για ποιο λόγο δεν προσέρχονται στο διάλογο στον οποίο τους έχει καλέσει ο πρωθυπουργός».
«Το κάθε νομοσχέδιο περιλαμβάνει πράγματα που ο καθένας θεωρεί ότι τον αγγίζουν. Η διαδικασία για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που θα κατατεθεί δεν έχει ολοκληρωθεί. Ήδη προχτές ο κ. Αποστόλου προανήγγειλε αλλαγές. Για τους μικρούς και τους μεσαίους αγρότες γίνονται βελτιωτικές ενέργειες. Αν γίνει και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό εκτιμώ ότι θα γίνουν κι άλλες αλλαγές. Είναι πολύ πρόωρο να σας πω εάν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο ή όχι» συμπληρώνει η κ. Καρασαρλίδου.
Στην ερώτηση εάν ως ελεύθερη επαγγελματίας θα «κατέβαινε» στις πορείες του Κινήματος της γραβάτας απαντά πως: «Δεν θα πήγαινα στις πορείες. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη που μπορεί με την δεδομένη κατάσταση να κάνει τα καλύτερα για τη χώρα μας».
Σε ό,τι αφορά τέλος, τις υποσχέσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά εκτιμά ότι πριν τον Ιανουάριο ο λόγος του κόμματος ήταν μαξιμαλιστικός. «Μετά τη συμφωνία πήγαμε σε εκλογές ακριβώς για να ξέρει η κοινωνία ότι με βάση μια συμφωνία η κυβέρνηση θα δράσει. Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μαξιμαλιστικός. Τον Ιανουάριο ο λόγος μας ήταν μαξιμαλιστικός γιατί πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πείσουμε τους δανειστές πως το να παίρνει κανείς 750 ευρώ φτάνουν μόνο για ένα πιάτο φαί» καταλήγει.karasarlidou