02:46, Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

«Βροχή υποψηφιοτήτων» στο ΠΑΣΟΚ

«Να μπει τάξη» στην ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των υποψηφίων για μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος και ειδικά εκείνων που έχουν πάρει το «χρίσμα από τη σημαία» σχεδιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες στη Χαριλάου Τρικούπη. Ιδιαίτερα δε μετά τις διαρροές που παρατηρούνται στον Τύπο με συγκεκριμένες λίστες υποψηφίων, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα αλλά σε προσωπικές προσδοκίες. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει δυσφορία σε πολλαπλά κομματικά επίπεδα αλλά και στο περιβάλλον προσώπων που θα είναι σίγουρα υποψήφιοι.

Του ΑΝΤΩΝΗ Ι. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η κατάσταση αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις κυρίως στην περιφέρεια, όπου παρατηρούνται φαινόμενα εσωκομματικού ανταγωνισμού που «θολώνουν» κατά κάποιο τρόπο τη μεγάλη εικόνα. Στο πλαίσιο αυτό εντείνεται η διαδικασία ολοκλήρωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος, ώστε και οι ίδιοι οι υποψήφιοι να μπορέσουν να οργανώσουν τις προεκλογικές τους καμπάνιες. Ήδη την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα όπως: Τρέχουσες πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις – Ακρίβεια, ανατιμήσεις, αύξηση κόστους ζωής – Προγραμματισμός δράσεων.

Στο μεταξύ, η ανάρρωση του Νίκου Ανδρουλάκη εξαιτίας του κορονοϊού πήγε λίγο πίσω τον καθημερινό πολιτικό σχεδιασμό. Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και πάλι το πρόγραμμα εξορμήσεων σε όλη τη χώρα, ενώ εξετάζεται πολύ προσεκτικά ένας συνολικός ανασχεδιασμός του ύφους και του περιεχομένου του πολιτικού λόγου των στελεχών του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, ο βασικός σχεδιασμός γίνεται πάνω σε προεκλογική τροχιά. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Δημήτρη Μάντζου αναφορικά με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών ότι «είναι εντελώς προβληματικό ο πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής χώρας να ρίχνει στην αντιπολίτευση το βάρος των δικών του πολιτικών επιλογών. Όσο επιλέγει ο ίδιος και οι υπουργοί του να ανοιγοκλείνουν το σενάριο ανάλογα με τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις της ΝΔ, αφαιρούν κεφάλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και συνέπειας από την κυβέρνησή του». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε πως «ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας επιθυμούν οποιαδήποτε συνεργασία ή πολιτική σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές του. Θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Η σταθερότητα απαιτεί σοβαρότητα. Αν δεν υπάρχει σοβαρότητα, δεν θα έχουμε σταθερότητα αλλά στασιμότητα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL