, Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

Θεσσσαλονίκη: Ξεκινούν τον Οκτώβριο οι εργασίες για το Fly Over – Πότε θα είναι έτοιμο

Για τα μεγάλα έργα υποδομών που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Τριτολογίες” ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης.

Σε ό,τι αφορά το μετρό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε λόγο για ένα εκπληκτικό έργο, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε τεράστιο ποσοστό, με κάποιες λίγες να απομένουν ακόμη και κυρίως εκείνες που αφορούν το λειτουργικό κομμάτι.

Αναφερόμενος στο fly over, είπε ότι “Ο Περιφερειακός δεν απευθύνεται πλέον στις ανάγκες της πόλης”, γι’ αυτό και ήταν αναγκαίο το fly over που θα διπλασιάσει τη δυναμική του δρόμου και θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια, από την αρχή των εργασιών τον Οκτώβριο.

Ακόμη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών μίλησε για το λιμάνι της πόλης, χάρις στην ανάπτυξη του οποίου αυξήθηκε, όπως είπε, η τουριστική κίνηση στη βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον στόλο του ΟΑΣΘ, είπε ότι 100 καινούργια πράσινα λεωφορεία θα τον αναβαθμίσουν σημαντικά και θα τα δούμε στους δρόμους τον Απρίλιο του 2024.