02:43, Κυριακή
14 Αυγούστου 2022

"Χωρίς ρύθμιση του χρέους η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση"

Amanatidis
του Βαγγέλη Στολάκη
Αναγκαία για να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα είναι η ρύθμιση του δημοσίου χρέους. Αυτό τόνισε στους δημοσιογράφους που υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης στο περιθώριο της διοργάνωσης Money Show στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση της UNESCO. Ο ίδιος μίλησε για τα νέα μέτρα αλλά και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την αντιπολίτευση αλλά και μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.
«Το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί είναι υπό διαμόρφωση. Θεωρώ πως θα υπάρξουν προσθέσεις και αφαιρέσεις ώστε να μπορούσε να καταθέσουμε ένα σχέδιο που θα μας επιτρέψει να πάμε σε συμφωνία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το δεύτερο σκέλος: δηλαδή να κλείσει η αξιολόγηση και να έρθει η χρηματοδότηση για να έρθει η ανάπτυξη. Με οποιαδήποτε μέτρα αλλά χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούμε να πάμε μπροστά» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών.
Αναφρόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν ο κ. Αμανατίδης σχολίασε: «υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Τα μέτρα είναι πολύ χαμηλότερα από τη συμφωνία που υπήρχε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το σημαντικότερο είναι ότι βάλαμε τη ρύθμιση του χρέους στην ατζέντα της συζήτησης. Το χρέος θα συζητηθεί στο Eurogroup. Η ελάφρυνση της Ελλάδας και το πέρασμα στην ανάπτυξη είναι η λύση. Προαπαιτούμενο γι αυτό είναι η ψήφιση των μέτρων. Πρέπει να προχωρήσουμε για να πάμε στο επόμενο στάδιο. Χωρίς την ανάπτυξη και τη ρύθμιση του χρέους η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση.