, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Υπ. Άμυνας Ιταλίας: «Ισχυρή η συνεργασία και η φιλία Ελλάδας και Ιταλίας»

«Ελλάδα και Ιταλία συνδέονται με σταθερή φιλία και ισχυρή συνεργασία, με κοινή δράση τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στην ΕΕ. Στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο είναι σημαντική η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεών μας, ώστε να ευνοηθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και, κατά συνέπεια, ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Αυτό τονίζει το ιταλικό υπουργείο Άμυνας με επίσημη ανακοίνωση μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο.

Το ιταλικό υπουργείο Άμυνας προσθέτει ότι κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν η ενίσχυση της νότιας πτέρυγας της Ατλαντικής Συμμαχίας, οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και η κοινή βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, «κατά την μακρά και εγκάρδια συνομιλία, επιβεβαιώθηκε ο κεντρικός ρόλος της περιοχής της Μεσογείου», στην οποία η Ιταλία θεωρεί ότι «με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, πρέπει να τύχουν εγγύησης τα εθνικά συμφέροντα και να ευνοηθεί ο διάλογος, προς μείωση εντάσεων στην περιοχή». 

Στην ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Άμυνας, τέλος, υπογραμμίζεται ότι στην συνάντηση του Γκουίντο Κροζέτο με τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο «οι δυο υπουργοί επιβεβαίωσαν την κοινή τους αντίληψη ως προς τις προκλήσεις που αφορούν την ασφάλεια» ενώ «η συνομιλία τους αποτέλεσε ευκαιρία για να τύχει εμβάθυνσης και το θέμα της συνεργασίας στον βιομηχανικό τομέα της άμυνας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.