, Δευτέρα
20 Μαρτίου 2023

Υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς!

samaras 1
Υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Β’ Θεσσαλονίκης -θέλοντας να συμβολίσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα- θα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Με τα ψηφοδέλτια, που παρουσιάζει την Παρασκευή, η ΝΔ επιχειρεί «άνοιγμα» με πολλά πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ανανέωση αγγίζει το 55%.
Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Πάντως, ο κύκλος της διεύρυνσης περιλαμβάνει τον Άγη Βερούτη από τη Δράση (Β’ Αθηνών), ο οποίος δεν ακολούθησε τον πρόεδρο Θ.Σκυλακάκη στο Ποτάμι.
Οριστικοποιήθηκε και η Νόνη Δούνια (Α’ Πειραιά), ενώ ο καρδιολόγος Χριστόδουλος Στεφανάδης θα μετακινηθεί στην μονοεδρική της Σάμου.
Επισημοποιήθηκε επίσης η Εύη Τατούλη (κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη) στην Αρκαδία.
Πληροφορίες του Βήματος επιμένουν ότι ο πρύτανης Θ.Φορτσάκης θα είναι τελικά το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείαας, παρά την σχετική διάψευση που έγινε πριν από δύο ημέρες από το γραφείο του.
Στις λίστες υπάρχουν άνθρωποι των Επιμελητηρίων (πχ στην Αρτα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου) και Επιστημονικών Συλλόγων, καθώς και άνθρωποι της αγοράς.
Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής ονόματα σε ορισμένες περιφέρειες: Στη Β’ Αθηνών ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας (που μετακόμισε από την Κέρκυρα, όπου υποψήφια είναι Αντζελα Γκερέκου), ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης (ήταν στο Επικρατείας το 2012), ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, η πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που μετακόμισε από τα Γιάννενα, η Ντόρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, υποψήφια ευρωβουλευτής Ζωή Ράπτη, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Δημοσθένης Δαββέτας.
Στην Α’ Αθηνών, επιστρέφει η Ντόρα Μπακογιάννη από το Επικρατείας, ενώ αποχώρησε μετά από 18 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος. Ένα από νέα πρόσωπα είναι ο οννεδίτης Βασίλης Φοίβος Αξιώτης.
Στην Α’ Πειραιώς επίσης ο Γ.Μελάς, γιος του ανεξάρτητου βουλευτή Π.Μελά, ενώ στη Β’ Πειραιώς υποψήφιος θα είναι, όπως και το 2012 ο γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης.
Στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου αποχώρησε ο Γιάννης Ιωαννίδης, το ψηφοδέλτιο έχει συγκροτηθεί με γνωστά ονόματα, ενώ από τα νέα πρόσωπα είναι η δικηγόρος Αννα Ευθυμίου, ενώ ένα από τα νέα ονόματα στη Β’ Θεσσαλονίκης είναι ο στενός φίλος του πρωθυπουργού, ο πρώην γγ Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Στις Σέρρες με το σύνθημα: «Στα δύσκολα: Καραμανλής», θα είναι υποψήφιος για πρώτη φορά με σταυρό ο Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα Καραμανλή.
Στην Αρτα μετακινήθηκε από την Αχαΐα ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Νταβρής, ενώ στο ψηφοδέλτιο μπήκε και η κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, η δικηγόρος Εύη Καραμπίνα.
Στην Κοζάνη επανέκαμψε ο Γιώργος Κασαπίδης.
Στην Πρέβεζα πλήρες ανανεωμένο είναι το ψηφοδέλτιο και ένα από τα νέα ονόματα είναι της επικοινωνιολόγου Μαρίας Κατσικοβόρδου, ενώ αποχώρησε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης.
Στη Χίο μετακινήθηκε από την Α’ Αθηνών ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ενώ στη Λέσβο θα δώσει τη μάχη του σταυρού ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου που το 2012 ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Στη Βοιωτία ένα από τα νέα ονόματα είναι της δικηγόρου Ιωάννας Λιάπη, ανιψιάς του Αρχιεπισκόπου.