Υπουργείο Παιδείας: Κανονικά η Ελλάδα στο μαθητικό διαγωνισμό του ΟΟΣΑ

παιδεια
 
Το υπουργείο Παιδείας διέψευσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η χώρα μας κινδυνεύει με αποβολή από διεθνή διαγωνισμό του ΟΟΣΑ για 15χρονους μαθητές, στον οποίο συμμετέχει από το 2000, λόγω ολιγωρίας στην προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής.
Πρόκειται για τον διαγωνισμό PISA που μετρά τις γνώσεις και τις δεξιότητες των 15χρονων μαθητών από 65 χώρες στην Κατανόηση Κειμένου, τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες και «αξιολογεί κυρίως κατά πόσο οι γνώσεις και οι δεξιότητές τους είναι σημαντικές για την πλήρη και ενεργό συμμετοχή τους στις σύγχρονες κοινωνίες» όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Ελλάδα κινδυνεύει με αποβολή από το διαγωνισμό και ελπίζει να τη γλιτώσει με την προειδοποιητική «κίτρινη κάρτα» από τον ΟΟΣΑ, καθώς εξετάζεται η πιλοτική φάση, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο, να μετατεθεί μόνο για την Ελλάδα τον Οκτώβριο.
«Η Ελλάδα θα συμμετάσχει κανονικά στον διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ το 2015, όπως έχει προγραμματιστεί» διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στο δημοσίευμα.
«Η πιλοτική φάση του διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί σε 42 σχολικές μονάδες του Νομού Αττικής σε πληθυσμό 2.000 μαθητών 15 ετών, θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει προγραμματιστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με τον χρονικό προγραμματισμό του ΟΟΣΑ, για όλες τις χώρες του Βορείου Ημισφαιρίου, εντός του τριμήνου Μαρτίου – Μαΐου 2014» προσθέτει το υπουργείο Παιδείας.