, Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

search icon search icon

Υψηλές προσδοκίες και αυτοπεποίθηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Χαμόγελα, ευχάριστη διάθεση, αισιοδοξία μεταξύ των στελεχών και ένας Νίκος Ανδρουλάκης με αυτοπεποίθηση στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Η «Κ» βρέθηκε στην ομιλία-έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κινήματος, συνομίλησε με δεκάδες κορυφαία στελέχη βλέποντας το κλίμα μπροστά στην μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν υψηλές προσδοκίες ενόψει της ευρωκάλπης την ώρα που κατά την εκτίμηση της Χαριλάου Τρικούπη παρουσίασε μετά από μια δεκαετία ένα τόσο δυνατό ευρωψηφοδέλτιο.

Πλέον οι μάχες θα κριθούν – όπως έλεγαν τα στελέχη – στις γειτονιές και στις περιοδείες καθώς τόσο οι βουλευτές, τα κορυφαία στελέχη αλλά και το σύνολο των ευρωβουλευτών θα «οργώσουν» όλη τη χώρα μετά την προτροπή του Νίκου Ανδρουλάκη. Παράλληλα οι μάχες στα πάνελ αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μπαίνει δυναμικά στο χώρο του Tik Tok με το viral βίντεο παρέα με τη μητέρα του.

Ο στόχος του 16+ %

Ο γραμματέας του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ανδρέας Σπυρόπουλος βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε συνάντησή του με μέλη και ψηφοφόρους έδειξε τις πολύ υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν.

Αυτή τη στιγμή ανέφερε, μετά τις πολιτικές νίκες που πέτυχε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή, το ποσοστό του κόμματος είναι στο 16% με ανοδικές τάσεις, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι ο στόχος των τεσσάρων εκλεγμένων ευρωβουλευτών είναι εφικτός.

Στην Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων έναν επαναπατρισμό ψηφοφόρων καθώς ένα μέρος του εκλογικού σώματος που προσδιορίζεται στο χώρο του κέντρου και είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιστρέφουν προς το ΠΑΣΟΚ καθώς δεν οδηγούνται ούτε στον Στέφανο Κασσελάκη ούτε στο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η απειλή του Βελόπουλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να έρθει πολλές φορές στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να παραμείνει σε χαμηλές πτήσεις η Α’ Θεσσαλονίκης σε σύγκριση με το πανελλαδικό ποσοστό, όπως έγινε στις εθνικές εκλογές.

Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος καταφέρνει ένα ποσοστό που αγγίζει ακόμα και το 20% σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και στέλνουν μήνυμα στα τοπικά στελέχη. Απαντώντας σε ιδιωτικές συναντήσεις εκείνα, μιλούν για την ανάγκη εξωστρέφειας του κόμματος, τις λανθασμένες κινήσεις από την επιλογή της έδρας Ανδρουλάκη μέχρι την αντιμετώπιση της εσωκομματικής κριτικής.

Σε εγρήγορση η Νομαρχιακή

Ο εκλογικός μηχανισμός της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει να δουλεύει με τον γραμματέα Ευριβιάδη Ελευθεριάδη να έχει καταρτίσει τον πρώτο χάρτη με συναντήσεις και εκδηλώσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι δράσεις είναι καθημερινές σε κάθε επίπεδο και σε όλες τις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Καθημερινές, για παράδειγμα, είναι οι συναντήσεις των επιτροπών εκλογικού αγώνα, εκδηλώσεις και ομιλίες για την ακρίβεια, τα κόκκινα δάνεια ή την κλιματική κρίση την ώρα που έχει διαμηνυθεί σε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές ότι η πόρτα της νομαρχιακής είναι ανοιχτή ώστε να τους συνδράμουν στην προεκλογική τους εκστρατεία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.