, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ζ. Ράπτη: Νέες δομές υγείας στη Θεσσαλονίκη

Την ενίσχυση δομών υγείας στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη, σε συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη.

«Ευελπιστούμε με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης να κάνουμε κι άλλες δομές που αφορούν παιδιά κι εφήβους αλλά και ενήλικες, δομές που αφορούν την άνοια, τις διατροφικές διαταραχές, τον αυτισμό, τους τοξικοεξαρτημένους κ.ά», δήλωσε η υφυπουργός υγείας.

Κοινωνική κατοικία

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, χαρακτήρισε πρωτοπόρο τον δήμο Θεσσαλονίκης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, κάνοντας αναφορά στη συμμετοχή του δήμου τόσο στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» όσο και στο πιλοτικό πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας που θα υλοποιηθεί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Είναι το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης κι ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν ο πρώτος που ενδιαφέρθηκε», υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης.

Το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, αφορά 30 κατοικίες, που θα ανακατασκευαστούν με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε με πάρα πολύ χαμηλό ενοίκιο να στεγάσουν ευάλωτους πολίτες.

«Όλη αυτή η υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στα ευάλωτα νοικοκυριά, στις κακοποιημένες γυναίκες, στους ευάλωτους πολίτες μάς δίνει τη δυνατότητα και να ενισχύσουμε το έργο του αλλά και κυρίως να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης, που δεν στηρίζεται σε όρους φιλανθρωπίας αλλά σε όρους πραγματικής κοινωνικής πολιτικής», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.