«Ζείτε σε παράλληλο… σύμπαν κύριε Τσίπρα!»

Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
«Είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι θα οδηγηθούμε σε μειώσεις συντάξεων. Το λογαριασμό της κυβερνητικής ανικανότητας την πληρώνουν οι άνεργοι» υπογράμμισε.
«Κερδίσατε μία φορά την εξουσία λέγοντας ψέματα στους πολίτες. Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» σημείωσε με νόημα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Όσον αφορά στο παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως πρόκειται για αντιπερισπασμό.
«Το παράλληλο πρόγραμμα που μας παρουσιάζετε αποδεικνύει ότι ζείτε σε παράλληλο σύμπαν» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «εμείς σύντομα θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα κοστολογημένης κοινωνικής πολιτικής».
Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στο προσφυγικό.
«Η διεθνής εικόνα της χώρας είναι στο ναδίρ, η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία, η κυβέρνηση καθυστέρησε να τηρήσει τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε και οδηγήθηκε στην αποδοχή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να αποφευχθεί»» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
«Στις συναντήσεις μου στην Ευρώπη απαίτησα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. Ζήτησα ακόμη να εκπληρώσει τις ευθύνες της και η Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή, πήρα μέρος στη Σύνοδο Κορυφής τουΕυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  και κράτησα θέση ευθύνης, δεν ενέπλεξα το εθνικό ζήτημα στην κομματική αντιπαράθεση», πρόσθεσε.
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi – paraskhnio.gr