, Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Όλοι οι άνθρωποι ίσα δικαιώματα» – Τι λέει για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών (Video)

Σφοδρές αναταράξεις έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο επέκτασης του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή εντός της νέας εβδομάδας.

«Αυτό το νομοσχέδιο αφορά τους ανθρώπους και τα δικαιώματά τους, τα δικαιώματά μας», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εμείς αυτό που λέμε, και νομίζω είμαστε η μόνη κοινοβουλευτική ομάδα που το λέει καθαρά και μέσα στη Βουλή και έξω, όλοι οι άνθρωποι ίσα δικαιώματα. Δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι και αν έχω εγώ ένα δικαίωμα πρέπει να το έχουν όλοι, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, ταυτότητας φύλου, καταγωγής, εθνότητας κλπ.».

Όπως λέει η ίδια:

«Για μένα είναι πολύ αποκαλυπτικό ότι υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί που δεν είναι έτοιμοι να πουν αυτό το απλό, που πιστεύουν δηλαδή ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι. Είναι καταλυτικής σημασίας το ότι η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά και από το πολιτικό σύστημα και πολύ πιο διατεθειμένη να ακούσει και να προοδεύσει. Την ίδια ώρα, υπάρχουν αγκυλώσεις θεσμοποιημένες που θέλουν να τραβάνε την κοινωνία πίσω και κάτω. Ήταν πολύ μεγάλης σημασίας η ακρόαση φορέων που έγινε στη Βουλή».

Σχετικά με την ανακοίνωση του Αγίου Όρους για το θέμα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας λέει:

«Εγώ καταπλήσσομαι με αυτήν την γλώσσα και με αυτήν την πολύ επιθετική στάση και δυσκολεύομαι και να την παρακολουθήσω».

«Τεράστιο θέμα που πρέπει να λυθεί η τεκνοθεσία, γιατί υπάρχουν παιδιά που παραμένουν σε ιδρύματα αντί να μπορούν να τα υποδεχτούν οικογένειες που θέλουν να τους δώσουν αγάπη. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτήν την εμπρηστική στάση απέναντι σε τι; Σε μια δυνατότητα οι άνθρωποι όλοι να δημιουργήσουν οικογένειες. Η φύση δεν έχει δώσει σε όλους ανθρώπους, ακόμα και στα ετερόφυλα ζευγάρια, τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά. Γι΄ αυτό και η επιστήμη έχει προοδεύσει και δίνει τη δυνατότητα (…) να το κάνουν. Αν όλα αυτά είναι καταδικαστέα, εγώ έχω εντελώς άλλη άποψη. Νομίζω ότι υπάρχουν ιερείς που είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλοι».

Η ίδια σημειώνει πως:

«(…) Επιχειρείται αυτήν την στιγμή ένας επηρεασμός της ψηφοφορίας, ένας επηρεασμός του πια θα είναι η εξέλιξη. Υπάρχει ένας αδικαιολόγητος φόβος. Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη για τον κόσμο και την αποδοχή του άλλου».

«Να σταματήσει η υποκρισία»

Η ίδια αναφέρθηκε και στη δήλωση του Σπύρου Μπιμπίλα σχετικά με τους ιερείς.

«Το πνεύμα νομίζω είναι ότι πρέπει να σταματήσει η υποκρισία γιατί την ίδια ώρα που λέμε αποδοχή, συμπερίληψη, ο Σπύρος Μπιμπίλας στοχοποιήθηκε (…) για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό τον οποίο ούτε διαφήμισε ούτε τον χρησιμοποίησε ως εισιτήριο για να μπει στη Βουλή. (…) Θέλησε να υπογραμμίσει την υποκρισία που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα».

Πηγή: MEGA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.