08:57, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Έκθεση κοσμήματος στο Πανόραμα με εκθέματα που δημιούργησαν φοιτητές

Μια ιδιαίτερη έκθεση κοσμήματος διοργανώνει αυτές τις ημέρες στο Πανόραμα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Τα εκθέματα που θα παρουσιαστούν στη Δημοτική Πινακοθήκη τα δημιούργησαν οι φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας, ενώ την επίβλεψη της έκθεσης είχε η καθηγήτριά τους Ολύβια Κυριακοπούλου, δημότης, του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στον καινούργιο και φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, που βρίσκεται στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη, το Σάββατο 27 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα, με την έκθεση να διαρκεί μέχρι τις 5 Ιουνίου.
Η Ολύβια Κυριακοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών Τεχνών του στο London Guildhall University και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη φωτογραφία της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του London Metropolitan University. Από το 2007 διδάσκει ως επιστημονική συνεργάτης στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Φλώρινας και από το 2009 ως εργαστηριακή συνεργάτης στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Σερρών.
Έχει διδάξει ενδυματολογία, κατασκευή κοσμήματος και διακόσμηση σε διάφορα ΙΕΚ, από το 2000 λαμβάνει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και το διδακτορικό της στη φιλοσοφία με θέμα τη γνωσιοθεωρητική διάσταση της τέχνης.