, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

Ιστορικά κειμήλια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος

 
 
Μία σημαντική έκθεση σπάνιων ιστορικών κειμηλίων της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου της συλλογής του Χρήστου Κοκκινάκη θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης του  Χρήστου Κοκκινάκη που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στολές, παράσημα και άλλα ντοκουμέντα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι στην Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος.
Στη διάρκεια των εγκαινίων οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ανάλυση των ιστορικών γεγονότων και  του ιστορικού πλαισίου της εποχής, από τον καθηγητή νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Σπυρίδωνα Σφέτα.
Σκοπός της έκθεσης, της οποίας την εποπτεία έχει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας, Σωκράτης Δωρής, αποτελεί η βαθύτερη προσέγγιση του κοινού ως προς την ιστορία εκείνων των χρόνων δια μέσου της επαφής του με τα ιστορικά αντικείμενα.
Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει και να θαυμάσει από κοντά στρατιωτικά και αστυνομικά αντικείμενα της πολεμικής περιόδου 1940-1949, καθώς και των μεταπολεμικών χρόνων, που ανήκουν σε ανθρώπους που έλαβαν μέρος στα γεγονότα εκείνης της εποχής.
«Η παρουσίαση αυτών των μοναδικών συλλεκτικών κομματιών που θα καλύπτουν τα όρια του έπους του 1940, τον αγώνα της εθνικής αντίστασης και τον εμφύλιο πόλεμο αποβλέπει στην διατήρηση και την ενίσχυση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς», σημειώνει ο αντιδήμαρχος κ. Δωρής.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 2 έως και 8 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.