«Οι Δούλες» στο Θέατρο Αυλαία

Η «Ομάδα Τέχνης Oberon» παρουσιάζει το έργο Οι Δούλες  (Les Bonnes), του Jean Genet, 09 Ιανουαρίου – 14 Φεβρουαρίου  2017, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, στο Θέατρο Αυλαία Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή).
Η παράσταση
Οι αδελφές Κλαίρη και Σολάνζ στην υπηρεσία της Κυρίας. Κάθε φορά που απουσιάζει η Κυρία παίζουν μια παράσταση. Φορούν τα ρούχα της και καταστρώνουν την εξόντωσή της. Σκληρές και αδυσώπητες θα ξεπεράσουν τα όρια.
Ο Jean Genet γράφει τις «Δούλες» το 1947, ως αντίδραση σε μια κοινωνία που κυριαρχεί η ψευτιά, η προδοσία, η βία, η εκμετάλλευση και η κοινωνική ανισότητα.
Το έργο βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία τη δεκαετία του 1930. Ο Genet, χρησιμοποιώντας πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία και ως βασικό μέσο της εξέγερσης των χαρακτήρων του την μεταμφίεση, φτιάχνει ένα κόσμο που βρίσκει έκφραση όχι τόσο στην ίδια τη διαμαρτυρία, αλλά στην τελετουργική πράξη της δημιουργίας του «κόσμου» αυτού .
Κάνοντας αναγωγή των χαρακτήρων και των βαθύτερων νοημάτων του έργου στο σήμερα το καθιστούν απολύτως σύγχρονο με τους ίδιους προβληματισμούς και ανάγκες εκτόνωσης των απογοητευμένων και περιθωριοποιημένων της κοινωνίας.
 
Συντελεστές
Μετάφραση : Oberon Art Group
Σκηνοθεσία: Διονύσης  Καραθανάσης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κέλλυ  Εφραιμίδου
Σχεδιασμός Φωτισμών : Διονύσης  Καραθανάσης – Κέλλυ  Εφραιμίδου
Επιμέλεια κίνησης : Μαριάνθη  Ψωματάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη : Δήμητρα  Σιάχου
Επιμέλεια trailer : Μιχάλης Γιαγκουνίδης
Φωτογραφίες : Χρύσα Μανδαλιανού
Οργάνωση Παραγωγής : Απόστολος  Λιάπης
Παραγωγή: «Ομάδα Τέχνης Oberon»
Παίζουν οι ηθοποιοί : Ντιάνα  Ζαχαροπούλου, Ιωάννα  Λαμνή, Μελίνα  Τριανταφυλλίδου.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο(φοιτητικό, ομαδικό), 5 ευρώ ανέργων
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
IANOS (Αριστοτέλους 7) και στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ
Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00