, Κυριακή
18 Μαΐου 2025

search icon search icon

Οι εκδηλώσεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τα 100 χρόνια


Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.
 
Το πρόγραμμα:
 
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου
 
Έκθεση φωτογραφίας «Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ψηφίδες Μνήμης» από την Συλλογή του Συγγραφέα Κώστα Νίγδελη.
 
Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
 
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει  ο Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μ. Αλεξάνδρου 57) στις 7.00μμ και θα  διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να μπορούν να την επισκεφθούν τα σχολεία.
 
Για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Συγγραφέας Κώστας Νίγδελης.
 
Τραγούδια για τη «Θεσσαλονίκη»  θα ερμηνεύσει η Χορωδία του Α’  ΚΑΠΗ  της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού  υπό την επίβλεψη του Χοράρχη Ιωάννη Τράγκα.
 
Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο (Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου) στις 7.30μμ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση – αφιέρωμα στην ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ.
 
Για τη Σοφία Βέμπο θα μιλήσει ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας. Τραγούδια της Σοφίας  Βέμπο θα ερμηνεύσει το πολυφωνικό σύνολο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου υπό την επίβλεψη της Υψιφώνου Λόρας Τσένοβα.
 
Χορογραφίες από τη Σχολή Χορού DOLCE VITA.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.