, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ήρωας του Τσέρνομπιλ αυτοκτόνησε, μετά την προβολή της σειράς του HBO

Ένας από τους ήρωες εκκαθαριστές του Τσέρνομπιλ, ο 61χρονος Nagashibay Zhusupov, οδηγήθηκε στην αυτοκτονία από τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνήθηκε να του παραχωρήσει ένα διαμέρισμα για να ζήσει με τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του. Ο ίδιος ζούσε τα τελευταία χρόνια στο μικρό δωμάτιο ενός χόστελ.
Τον Ιούνιο, λίγο καιρό μετά την προβολή της διάσημης σειράς «Chernobyl» του HBO, αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τον πέμπτο όροφο ενός διαμερίσματος στην πόλη Ακτομπέ του Καζακστάν.

Η κόρη του υποστήριξε ότι η σειρά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του, καθώς έκλαιγε συνεχώς κατά την προβολή της, ενώ επανήλθαν στο μυαλό του όλες οι επώδυνες μνήμες.

Ο Zhusupov ήταν από τους πρώτους που είχαν φθάσει στο σημείο για να καθαρίσουν το τραγικό ατύχημα. Στην τελευταία του συνέντευξη είχε δηλώσει: «κανείς δεν μας είχε ενημερώσει γιατί πήγαμε εκεί. Εκείνη την περίοδο δούλευα ως οδηγός φορτηγού».

Επίσης, από την επαφή με τη ραδιενέργεια, η υγεία του κλονίστηκε. Οι φίλοι του δήλωσαν ότι υπέφερε από συχνούς πονοκεφάλους και ξαφνικές λιποθυμίες, ενώ είχαν αυξηθεί και οι επισκέψεις του στο νοσοκομείο. Ακόμα, ανέφεραν πως ήθελε ένα σπίτι, όπως είχε συμβεί και με άλλους βετεράνους του Τσέρνομπιλ ενώ ένιωθε την εγκατάλειψη από τις αρχές.

Το ατύχημα στο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Τσέρνομπιλ έγινε σειρά από το HBO και ήδη θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία της μικρής οθόνης, η οποία σπάει όλα τα ρεκόρ.
Βασισμένο στη χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας, την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα «νούμερο 4» του πυρηνικού εργοστασίου του Τσέρνομπιλ στις 26 Απριλίου του 1986 στην ουκρανική πόλη Πρίπιατ, η σειρά-φαινόμενο έχει γίνει viral, καθώς βρίσκεται στο νούμερο ένα στην τηλεοπτική κατάταξη όλων των εποχών του IMDb, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.