08:55, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Εκδήλωση για το ποιητικό έργο του Πάρι Τακόπουλου

Εκδήλωση για το ποιητικό έργο του Πάρι Τακόπουλου: «Απορία προς τα Έθνη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μια φιλμική προσέγγιση του Αλέξανδρου Φασόη, στο πλαίσιο της διευρυνόμενης ανάγνωσης του ποιητικού έργου του Πάρι Τακόπουλου: η αντιστοίχιση ενός σύμμεικτου οπτικοακουστικού έργου πολυμέσων. Με τα χαρακτηριστικά της φιλμικής και ηχητικής εγκατάστασης, μιας εικαστικής και θεματικής σύνθεσης, επιχειρείται η συναρμογή ενός πολυδιάστατου υλικού και μιας αλυσιδωτής επαλληλίας λόγου, εικόνας και μουσικής. Μια φιλμική όπερα με στόχο τη μεταγραφή των πρωτογενών στοιχείων του κειμένου και τη συμμετοχική τους ανάδειξη σε εννοιολογικούς πυρήνες μικρών και επιμέρους δημιουργικών περιβαλλόντων.
Πρωτότυπο υλικό κινηματογράφησης, αρχειακές και ιστορικές στιγμές ντοκουμέντων, μουσικές συνθέσεις και φυσικοί ήχοι, επαναληπτικές κινήσεις, αφηγηματικοί διάλογοι και μονόλογοι προσώπων, αποσπασματικές σιωπές, εκφράσεις, τοπία, φωνές και θόρυβοι συντελούν στην αναδιαμόρφωση της φασματικής πολυμορφίας του συγγραφικού εγχειρήματος. Σημασία έχει η εμφάνιση ενός, παράλληλου του κειμένου, οπτικοακουστικού λόγου, με τρόπο ώστε να διατηρείται η παραβατικότητα, η εκφραστική δυναμική και οι πολύτιμες συνιστώσες του παραδειγματικού αφηγηματικού πεδίου της ποιητικής του Πάρι Τακόπουλου.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Ιδρυμα «ΥΔΡΙΑ» Τάσου Φάλκου Αρβανιτάκη – Τιτίκας Αρβανιτάκη, στην οδό Παπαμάρκου 28, και είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 20.30.