06:10, Δευτέρα
23 Μαΐου 2022

Η Έκθεση Comic 'N' Play στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η Ένατη Διάσταση και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν τη 17η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’ όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας.
Από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στη γκαλερί Allatini-Dassault (Λεωφ. Στρατού 2Α) του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη από κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, cosplay défilé, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.
Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (11-11-1918), ο οποίος υπήρξε μια από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας και ένα γεγονός που σημάδεψε την εξέλιξη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η οργανωτική επιτροπή του Comic ’n Play επέλεξε ως τίτλο της 17ης έκθεσης κόμικς που θα πλαισιώσει τη φετινή εκδήλωση το «ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ», ενώ το επίσημο έκθεμα της διοργάνωσης αφορά στη «Μάχη του Σκρα». Το γενικό συντονισμό της διοργάνωσης αναλαμβάνει ο εκδότης κόμικς και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Π. Δαλαμπύρας, ενώ την έκθεση κόμικς επιμελείται ο δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 9/11/2018 στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ τα έργα που θα φιλοξενηθούν, θα συγκεντρωθούν στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης.
Τέλος, η έκθεση θα είναι επισκέψιμη και για τα σχολεία, από 5-9 Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνονται με σχετικό ξεχωριστό έγγραφο.